JOŠ JEDAN USPJEH RASIMA LJAJIĆA/ SDPS punopravni član SI

576

Prošle godine portali u Sandžaku emitovali su emisiju Slobodana Praljka iz 1990-te godine, u kojoj je gostovao i tadašnji generalni sekretar SDA, Rasim Ljajić. Pažnju naše javnosti zaokupio je isti politički kurs ovog političara, pa je i u to vrijeme pozvao tadašnje političke faktore u zemlji na anacionalnu politiku, koja bi se zasnivala na socijalnoj pravdi i evropskom demokratskom kursu. Ono predratno vrijeme karkateristično za šovinističke izjave uopšte nije prepoznavalo tada ovakav način vođenja politika, ali dosljednost ovog političara prepoznali su ozbiljni politički faktori u Evropi.

Rasim Ljajić, koji je sada predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), razgovarao je danas u Beogradu s generalnim sekretarom Socijalističke internacionale (SI) Luisom Ajalom o unapređenju saradnje između SI, kao najveće organizacije partija lijeve orijentacijem i SDPS, koja je trenutno članica posmatrač u toj organizaciji.

Kako je saopšteno iz te partije, Luis Ajala je istakao da SDPS ispunjava uslove za punopravno članstvo u Socijalističkoj internacionali i najavio da će na sljedećoj sjednici Etičkog komiteta SI, u Madridu krajem novembra, predložiti da SDPS postane punopravna članica.