Kadirov: Još 3.000 boraca iz Čečenije spremno da ode u Ukrajinu

264

GROZNI – Ramzan Kadirov, čečenski lider, objavio je da je dodatnih 3.000 čečenskih boraca spremno da se pridruži sukobu u Ukrajini, pojačavajući snage u sastavu ruskog Ministarstva odbrane i snaga ruske nacionalne garde.

Kadirov, poznat po svojoj snažnoj podršci Kremlju, naglasio je da su ovi borci opremljeni najmodernijim oružjem i opremom, te da su visoko motivisani i borbeni. Njegova izjava, objavljena na popularnoj društvenoj mreži Telegram, naglašava čvrstu posvećenost Čečenije ruskom vojnom naporu u Ukrajini.

“Naši borci su spremni i odlučni da postignu značajne rezultate na terenu,” izjavio je Kadirov, dodajući da je rat u Ukrajini ključna tačka u odbrani od onoga što on smatra “zapadnom agresijom”.

Ovo nije prvi put da se čečenske snage angažuju u ukrajinskom konfliktu. U maju ove godine, Kadirov je izjavio da je Čečenija od početka rata između Rusije i Ukrajine poslala preko 26.000 boraca da podrže ruske vojne operacije.

Ove izjave dolaze u trenutku kada sukob u Ukrajini ulazi u novu fazu, sa sve većim međunarodnim tenzijama i zabrinutošću oko mogućih eskalacija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.