Kako se desilo ubistvo u Divanhani / Svjedoci tvrde da je Alibašić napao Hamidovića i njegove prijatelje

3050

Suđenje vlasniku restorana “Divan” Adnanu Alibašiću (41), optuženom da je ubio Nihada Hamidovića (23), nastavljeno je svjedočenjem prijatelja žrtve i gostiju tog ugostiteljskog objekta u noći 23. januara 2020. godine.

Prijatelji ubijenog Hamidovića sudu su rekli da su bili redovni gosti tog restorana, da su se te večeri veselili i pjevali, ali da nisu pravili nikakve probleme.

Kazali su da je došlo do manjeg incidenta sa Alibašićem kada su se Nihad i još jedan od njih popeli na stolice i da su zbog toga, kada se sve smirilo, krenuli da izlaze.

Tada su ih, prema njihovim tvrdnjama, napali Adnan i E.A. (27) i izazvali tuču tokom koje je Alibašić pucao iz revolvera i ubio Nihada, a ranio još dvojicu.

Te tvrdnje da su ih Adnan i E.A. napali na izlasku iz restorana potvrdili su i ostali gosti koji su svjedočili.

Alibašić je optužen da je počinio krivična djela teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja, a zbog bezobzirnosti kojim je počinio zločin postupajući tužilac traži doživotnu robiju. Pored njega, optužnicom je obuhvaćen i E.A. (27) zbog nasilničkog ponašanja i pomoći Alibašiću nakon ubistva.

Prema navodima iz optužbnice, ubistvu u restoranu “Divan”, pred više od 100 gostiju, prethodilo je koškanje Alibašića sa Hamidovićem zbog toga što su se on i jedan njegov prijatelj popeli na stolice.

Prilikom izlaska iz objekta, Alibašić je sugerisao E.A. da napadne Hamidovića, što je on i učinio, udarajući ga nogama i rukama. U tom trenutku, Alibašić je izvadio revolver “magnum 357” i koricama udario Hamidovićevog prijatelja u glavu.

Nakon toga, ispalio je jedan metak u pravcu Hamidovića, pogodivši ga u lijevu bočnu stranu grudi, a posle par sekundi još jedan koji je, prošavši kroz ruku B.B, pogodio u nogu S.M, ispred restorana.

Revolver je predao jednom od radnika restorana rekavši mu da ga sakrije, dok je E.A. drugoj dvojici kazao da očiste krv i bace municiju.

Teško ranjeni Hamidović je prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu, gde je ubrzo preminuo, dok su B.B. i S.M. prošli sa lakšim povredama.

Suđenje će biti nastavljeno 23. marta kada je predviđeno da iskaze daju dva svedoka koja se nisu pojavila na poslednjem ročištu. Do kraja suđenja trebalo bi da se uradi i rekonstrukcija događaja u restoranu.

N. Kočović