Kako se Novi Pazar sprema za budućnost – Nova kadrovska rješenja na dnevnom redu

656

Digitalizacija i novi kadrovi: Kako se Novi Pazar sprema za budućnost!

Novi Pazar – Drugo zasjedanje Skupštine grada Novog Pazara obilježilo je usvajanje 26 prijedloga koji najavljuju novi smjer u upravljanju ovim gradom. Među ključnim tačkama dnevnog reda našli su se izbori za vršitelje dužnosti važnih gradskih preduzeća i ustanova, kao i imenovanje zamjenika Gradskog pravobranioca.

Predsjednik Skupštine, Samir Lekić, istakao je završetak sudskog procesa vezanog za žalbu Građanskog pokreta Sandžaka na odluke sa konstitutivne sjednice, koja je odbačena kao neosnovana, potvrđujući legalnost trenutnih postupaka i odluka Skupštine.

Na konferenciji za novinare prije zasjedanja, Lekić je najavio imenovanje Berina Ljajića za direktora Direkcije za izgradnju i uređenje gradskog i građevinskog zemljišta, Mirze Bektovića za direktora Centra za socijalni rad, i Tarika Rupića za vođu Kancelarije za mlade. Ovi izbori, kako je objašnjeno, nisu samo rezultat njihovih profesionalnih vještina i obrazovanja, već i moralnih kvaliteta koje kandidate čine pravim izborom za ove pozicije.

Jedna od značajnih najava odnosi se na digitalizaciju procesa vođenja skupštine. Lekić je naglasio da će, zahvaljujući sredstvima odobrenim kroz projekt financiran od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Skupština grada preći na potpuno digitaliziran sistem rada. Ova inovacija omogućit će efikasnije vođenje skupštinskih sjednica, transparentnost u radu, te brže i lakše donošenje odluka, što je korak ka modernizaciji upravljanja gradom.

Pomicanje datuma zasjedanja, inicijalno zakazanog za 13. mart, uslijedilo je zbog privatne tragedije predsjednika Skupštine, čime je pokazana i ljudska strana politike koja se rijetko zanemaruje.

Ove promjene i najave predstavljaju važan korak za Novi Pazar ka boljoj organiziranosti, modernizaciji administracije i uvođenju novih, mladih snaga u upravljanje gradom. S obzirom na izazove koji stoje pred gradom, očekuje se da će ove promjene doprinijeti efikasnijem rješavanju problema građana, te jačanju lokalne samouprave kao oslonca zajednici.

Foto Senko Župljanin

Foto Senko Župljanin
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *