“KAKO SE RIJEŠITI ŽENE OD 50 KILOGRAMA I RASKOMADATI TIJELO” – Evo šta je muž srpkinje tražio na internetu

264

Krv i oštećeni nož pronađeni su u kući nestale majke troje dece iz Masačusetsa i direktorke nekretnina Ane Volš, otkrili su tužioci u ponedeljak na sudu.

Brajan Volš (46), suprug nestale Srpkinje, pojavio se u Okružnom sudu Kvinsi nakon što je uhapšen u nedelju pod optužbom da je obmanuo istražitelje o tome gde se nalazio nakon nestanka njegove 39-godišnje supruge.

– Pronašli su krv u podrumu. Krv je pronađena u podrumskom delu, kao i nož, koji takođe sadrži nešto krvi. Deo noža je oštećen – rekla je tužiteljka Lin Beland sudiji Marku Kovenu.

Brajan nije optužen za ubistvo, već za obmanjivanje policije, ali istražitalji sada sumnjaju da je Ana možda ubijena, prenosi CNN. Kako se navodi, istražitelji koji su se bavili nestankom Srpkinje pronašli su u pretragama njenog muža na Internetu “kako da se reši tela žene od 50 kilograma” i kako da se raskomada telo, prenosi CNN izvore koji su obavešteni o istrazi.

Ana Volš, poreklom iz Srbije, nestala je 1. januara u blizini Bostona, a detalji o njenom nestanku i dalje su sporni.

Njen mobilni telefon lociran je u delu kuće 1. i 2. januara, dok je njen muž tvrdio da je tada već napustila dom.

Zbog nepovezanih izjava, policija je dobila nalog za pretres porodičnog doma gde je u podrumu njihove kuće pronašla krvav nož.

– Ove različite izjave su dovele do kašnjenja istrage do te mere da mu je u vremenskom periodu kada nije prijavio nestanak svoje žene i davao razne izjave, to dalo vremena ili da očisti dokaze, da odloži dokaze, i da izazove kašnjenje – rekla je tužiteljka Beland

U očiglednom propustu, izostavio je da kaže istražiteljima da je otišao do prodavnice i kupio sredstva za čišćenje u vrednosti 450 dolara.

Njegov advokat Trejsi Majner tvrdi da je njegov klijent jednostavno zaboravio da pomene posetu prodavnici.

Ona je dodala da je pristao da dozvoli policiji da mu pretrese kuću i telefon.

– Bio je neverovatno kooperativan – rekla je ona na sudu, dok je Brajan Volš stajao iza panela od pleksiglasa, obučen u sivi duks.

Suprug Beograđanke Ane Volš, koja je nestala u Americi, ne dolazi prvi put u sukob sa zakonom.

Kako prenosi NBC Boston, Brajan Volš je osuđen i za falsifikovanje potvrdnih dokumenata i prodaju lažnih slika Endija Vorhola na internetu.

Naime, on je, kako se navodi u tadašnjoj optužnici, 2016. godine uzeo autentične slike od prijatelja i koristio njihove fotografije i dokumentaciju kako bi prodao replike na Ibeju.

Slučaj je otkriven kada je kupac video dve slike Endija Vorhola na Ibeju, sa fotografijom pečata kojim se potvrđuje autentičnost umetničkog dela. Kupac se dogovorio da te slike, deo serije “Senke”, kupi za 80.000 dolara.

Međutim, nakon što ih je preuzeo, otkriveno je da slike nemaju pečat za potvrdu autentičnosti i da platno izgleda novo. To je dovelo do istrage FBI.

Brajan Volš je uhapšen 2018. godine, a tokom suđenja priznao je krivicu.

(Blic)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *