Kako se sandžački narod još jednom obrukao!

523

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Šefik Džaferović, nakon obilaska BNV-a i Gradske uprave otišao je klanjati teravih namaz u društvu muftije sandžačkog Rijaseta IZS, Senada ef. Halitovića, njegovog zamjenika, Muhameda ef. Demirovića, predsjednika SDA Sandžaka, Sulejmana Ugljanina, gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca, te predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esada Džudža.

Iako su dani našeg svetog mjeseca Ramazana, vrijeme koje bi trebalo biti ispunjeno međusobnom ljubavlju i pokornošću Allahu dž.š., aktivistima Stranke pravde i pomirenja to nije bila prepreka, nego su cijeli dan u toku same posjete člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine,  Šefika Džaferovića, intenzivno  na internetu sprovodili kampanju protiv samog Džaferovića, a napadi nisu jenjavali niti naredni dan.

Od različitih gnusnih izjava od strane pristalica Muamera Zukorlića u danima našeg svetog mjeseca, jednu moramo izdvojiti, a to je od strane visokog funkcionera SPP-a, i od skoro predsjednika BKZ-a Luksemburga, Asmira Bihorca.

Dodik je gospodin za ovu četvoricu. Dodik nije nač i ne boli me kad nas ruši, ali naši kad nas ruše i razbijaju IZ to boli. Zato ova bagra je gora od Dodika i od svakog ratnog zločinca.

Poređenje člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića, kao i predsjednika Stranke demokratke akcije, Sulejmana Ugljanina, sa ratnim zločincima i Dodikom je pravi primjer pokušaja rušenja muslimana i Bošnjaka, pa se postavlja pitanje zbog čega sam Asmir Bihorac radi ono protiv čega se toliko bori.

Da jedan visoki funkcioner SPP-a na FB objavi takav komentar vrh je ledenog brijega u tom bezumlju podjela, koje traje u našem narodu još od 2007. godine, ali hvala dragom Allahu dž.š. kod širih narodnih masa ekstremne podjele jenjavaju, i očigledno je da će se svesti na minorne grupacije i jedino minorni će zagovarati sve ekstremnije podjele svojeg naroda.

Evo pomenute objave Asmira Bihorca:

foto skrinšot

Šefik Džaferović poručio je u Bor džamiji da Bošnjačko nacionalno vijeće nije jedino i samo, i da je Islamska zajednica temeljna institucija. Zašto je Džaferović podržao Rijaset, i da li je trebalo stati samo na jednu stranu kada su u pitanju Islamske zajednice, tema je za posebnu raspravu, ali ono što jeste očigledno to je da su na društvenim mrežama Bošnjaci Sandžaka pokazali da im je dosta podjela.

Uvijek smo bili narod poznat i u bivšoj Jugoslaviji po tome da su se musafiri najbolje poštovali i uvažavali, a ovo nije jedini primjer napada na visoke funkcionere drugih država koji su nam došli kao musafiri (i zvaničnici Turske su više puta bili meta aktivista SPP-a).