Search

Kamberović: Većina stabilna, očekujemo da nam se omogući rad u organima uprave

Novoizabrani predsjednik Opštine Sjenica Nermin Kamberović gostujući u emisiji Život Grada prokomentarisao je ponašanje predstavnika Stranke pravde i pomirenja na poslednjoj sednici Skupštine kao „demonstraciju svojevrsnog nasilja“ i naglasio da je nova većina u sjeničkoj Skupštini sve odluke donela u skladu sa zakonom, dok su predstavnici SPP hteli to da opstruiraju.

„Sam tok sjednice je bio takav da sada već bivše rukovodstvo onog momenta kada su vidjeli da nemaju većinu, počele su razne mahinacije i pokušaj prekidanja sjednice iako za to nisu imali nikakav pravni osnov“, kazao je Kamberović.

On je dodao da je tadašnji predsednik SO Sjenica dao pauzu od 30 minuta , iako po članu 141. skupštinskog Poslovnika o radu stoji u stavu 3. da se pauza može odrediti na osnovu predloga predsednika SO ili na predlog šefova odborničkih klubova, a da se za samu pauzu mora izjasniti Skupština. Kamberović tvrdi da je, pošto je tadašnja vladajuća većina znala da za to neće imati podršku odbornika, tada još uvek predsednik SO Sjenica Rejhan Kurtović sam odredio pauzu.

„Onda je u skladu sa pozitivnim propisima i Poslovnikom o radu, s obzirom da su aktuelni predsjednik Skupštine i njegov zamjenik odustali od daljeg vođenja sjednice, do kraja sjednicu vodio najstariji odbornik Momir Kovačević. Mi smo sproveli regularnu proceduru i u nastavku donijeli odluke u skladu sa Zakonom i dnevnim redom i izabrali novo rukovodstvo Opštine“, kazao je Kamberović.

On je dodao da  očekuje da Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu sada stane na stranu zakona i omogući nasatavak rada  novoizabranim predstavnicima Opštine u organu uprave odnosno Opštini Sjenica.

„Mi smo se upravo vratili iz Beograda gdje smo podnijeli zahtev dvadeset odbornika nove većine Ministarstvu državne uprave i loklalne samouprave, kako bi oni sproveli nadzor nad dešavanjima u Skupštini Opštne Sjenica. Crpećemo sve pravne norme, bez nasilja i upada“, pojasnio je Kamberović.

O aktuelnoj situaciji u Sjenici za Rtv Novi Pazar govorili su i predsjednik Skupštine Opštine Sjenica Momir Kovačević, njegov zamjenik Marko Pantović i odbornica Dušica Krasić, svi sa liste “Aleksandar Vučić- za našu decu”.

Predsednik Skupštine Opštine Sjenica Momir Kovačević kazao je da je ovo „prirodna odluka da se podrži nova većina“.

„Prethodna većina bila je kao prinudna uprava u Sjenici. Ključna mjesta su zauzele dvije familije.To je nedopustivo“, ocijenio je Kovačević.

On smatra da će nova vlast doneti bolje rezultate Sjeničacima.

Zamenik predsednika SO Sjenica Marko Pantović kaže da je Sjenica vođena u totalno zaduživanje i da nije pružana perspektiva ni mladima ni starima, već da su predstavnici vlasti bavili pravnim nasiljem prevashodno nad njegovim  mandatom.

„Moj mandat su meni povjerili građani i on je ovjeren i potpisan“, kazao je Pantović.

On očekuje da će nova vlast doneti društveno- političku harmoniju koja će dati kao rezultat bolji život građana Sjenice.

Podsećamo na sednici Skupštine Opštine Sjenica koja je održana 7. oktobra 2020. godine formirana je nova vladajuća većina koju čini deset odbornika SDA Sandžaka, sedam odbornika Sandžačke demokratske partije i tri odbornika Srpske napredne stranke . Odbornici nove skupštinske većine na pomenutoj sednici izabrali su novo rukovodstvo opštine Sjenica.  Prethodno su većinu činila 22 odbornika: devet iz SPP, po pet sa liste SNS i grupe građana „Bez diskriminacije – Aladin Dino Kurtović“, dva iz SPS i jedan sa liste grupe građana „Zajedno“.

 
One thought on “Kamberović: Većina stabilna, očekujemo da nam se omogući rad u organima uprave

  1. Srbin

    Srbi nisu glasali za Momira i njegove pratioca niti oni mogu da nas predstavljaju što vidimo i po broju funkcija koje su u novoj vlasti dobili građani Srpske nacionalnosti.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.