Sandžak: Kamion sletio sa kružnog toka koji se gradi već dvije i po godine

1372

Juče je na nezavršenom kružnom toku u Kolovratu došlo do izletanja sa kolovoza kamiona sa prikolicom pljevaljskih tablica. Par sati saobraćaj se odvijao otežano a regulisali su ga pripadnici saobraćajne policije. Okupljeni vozači su rekli da je ovo samo jedna u nizu saobraćajnih nezgoda koje se na ovom dijelu puta često dešavaju.

Nekoliko sati saobraćaj se odvijao samo jednom trakom kraka puta, koji spaja nezavršeni kružni tok i magistralni put ka Bijelom Polju, i na kom su radovi koliko-toliko privedeni kraju. U pomoć vozaču kamionu pljevaljskih tablica, koji je sletio van puta u pravcu Prijepolja, priskočili su mehanizacija i radnici preduzeća „Star Jela“ koji su izvukli kamion i potom ga odvezli u svoj pogon da bi utvrdili da li je došlo do oštećenja na vozilu. Okupljeni vozači i žitelji Kolovrata rekli su nam da je ovo samo jedan u nizu incidenata koji se dešavaju na istom mjestu, koje je praktično gradilište već dvije i po godine. Smatraju da su glavni uzrok nezavršeni radovi i nedostatak odgovarajuće signalizacije i osvjetljenja.

Radovi na izgradnji kružnog toka u Kolovratu započeti su krajem avgusta 2019. godine a vozači su tada mislili da će novi kružni tok značajno unaprijediti odvijanje saobraćaja.

Međutim, iako je rok za završetak radova bio 6 mjeseci, ni posle dvije i po godine kružni tok nije izgrađen. Investitor JP „Putevi Srbije“ je radove, vrijedne oko 42 miliona dinara, povjerio preduzeću „Putevi Užice“. Izvedeni su radovi na prvoj fazi projekta. U dijelu ulice Ljubiše Miodragovića urađen je asfalt, trotoari, nova rasveta, kišna kanalizacija i novi krak vodovoda. Nakon dužeg zastoja u radovima, do koga ja došlo jer, kako je portal forum.rs nezvanično saznao, opština Prijepolje nije riješila imovinsko-pravne odnose sa „Fap Livnicom“, odrađena je i druga faza, koja je predviđala rekonstrukciju i proširenje mosta preko rijeke Seljašnice. Posle toga je sve stalo. U međuvremenu su krpljene rupe koje su se pojavile na početnom sloju asfalta. Pitanja zašto je došlo do zastoja u radovima, kada će biti nastavljeni i koji je novi rok za završetak radova uputili smo JP „Putevi Srbije“.

izvor forum.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *