Kineski trgovci se vakcinišu u Novom Pazaru, traže isključivo “Sinofarm” (VIDEO)

166

Mogućnost da se vakcinišu u Srbiji iskoristila je većina građana Kine koji žive i rade u Novom Pazaru. Iako u ponudi ima vakcina gotovo svih proizvođača, isključivo traže “Sinofarm”.

Van Ju Di u Novom Pazaru boravi od 2005. godine. Bavi se trgovinom. Smatra da je već, kako kaže, pola Srbin. Došao je da se revakciniše – isključivo “Sinofarmom”, piše RTS.

– Ja se danas vakcinišem drugom dozom vakcine. Kineskom, ona je sto posto dobra. Nisam imao nikakve simptome, osećam se dobro – kaže kineski trgovac iz Novog Pazara Van Ju Di.

Doktor Šefadil Spahić iz Zavoda za javno zdravlje objašnjava da su kineski trgovci masovno došli na vakcinaciju onog trenutka kada je ona omogućena bez prethodnog prijavljivanja. Svi su izabrali “Sinofarm”.

– Imali smo jednog dana šest njih, pa onda 12, a sada dolaze sporadično. Jutros smo imali jednog, evo sada i drugi, imaju povrenje – navodi doktor Spahić.

I Ženg Danging se vakcinisao “Sinofarm” vakcinom, jer tvrdi da je kineska vakcina najbolja.

Statistika vakcinacije u Novom Pazaru se popravlja. Primetno je i blago poboljašanje epidemiološke situacije. Za kraj, i poruka Van Ju Dia za omogućenu vakcinaciju.

– Srbija i Kina – familija – poručuje Van Ju Di.