Ko je žena iz Nigerije i kakva je njena uloga? – Poznati novi detalji ubistva kod Sjenice

6278

U jednom užičkom hotelu, uhapšena je državljanka Nemačke, A. A. L. (39), zbog sumnje da je nožem usmrtila svoju svekrvu, Bajru Lakotu (66) iz sela Dubnica kod Sjenice. Incident, koji se dogodio u utorak uveče, šokirao je javnost. Osumnjičena se nakon zločina kratko skrivala u hotelu gde je, prema saznanjima, čekala dolazak svoje dece sa svekrom.

Policija pretpostavlja da su loši porodični odnosi i tekući razvod osumnjičene od njenog sina bili ključni faktori koji su doveli do tragedije. Spor oko starateljstva nad djecom eskalirao je do te mere da je osumnjičena navodno isplanirala ubistvo.

– Osumnjičena državljanka Nemačke i sin ubijene žene su bili u braku i u toku je njihov razvod. Sporili su se oko toga kome će pripasti djeca koju su dobili u tom braku. Dan dva prije zločina, osumnjičena je kontaktirala s bivšim svekrom i tražila je od njega da joj dovede djecu do Užica kako bi ih vidjela – kaže izvor iz istrage.

U hotelu je, tokom događaja, bila prisutna i dadilja iz Nigerije, koja je trebala da čeka djecu. Iako za sada nije osumnjičena, istraga će utvrditi njenu ulogu i moguću svijest o planovima za ubistvo.

Tragičan događaj kulminirao je kada je osumnjičena, iskoristivši odsustvo svekrve i druge članove porodice, ušla u kuću i višestruko ubola nesrećnu ženu. Rođaci su pronašli telo Bajre Lakote, a policija je brzo reagovala blokirajući selo i tragajući za osumnjičenom.

Nakon što je osumnjičena dogovorila sa svekrom da joj dovede decu do Užica, ona je krenula za Sjenicu. U hotelu je ostala dadilja iz Nigerije da sačeka decu.

– Svekar je tražio da vidi snahu i nije želeo da ostavi djecu kod nepoznate žene iz Nigerije. Za sada, dadilja nije osumnjičena ali se detaljno proverava da li je znala da je A. A. L. planirala ubistvo i da li je u njemu na bilo koji način učestvovala – kaže izvor za Alo!.

Svekar osumnjičene, ne sluteći šta će se dogoditi, odveo je unučad do Užica.

– Ona mu je rekla da će ga čekati u hotelu i svekar je tamo odveo njenu djecu. Dok je svekar sa djecom putovao do Užica, njegova bivša snaha je otišla do Sjenice i u porodičnoj kući ubila bivšu svekrvu zadavši joj više uboda po tijelu. Znala je da je Bajra ostala sama u kući i to je iskoristila da izvrši zločin – kaže naš izvor i dodaje da je osumnjičena odmah pobegla.

Deda Iso Lakota

Svekar ubice Iso Lakota

Tijelo ubijene žene pronašli su njeni rođaci koji su odmah pozvali policiju.

– Rođaka je otvorila vrata kuće i tamo zatekla lokvu krvi i tijelo ubijene Bajre. Odmah je istrčala iz kuće i pozvala ćerku ubijene žene. Ubrzo su se okupili rođaci, komšije, policija je brzo stigla – kaže naš sagovornik.

Policija je odmah po prijavi blokirala cijelo selo. Po dobijanju svih informacija, policajcima je bilo jasno gdje se osumnjičena krije. Pronađen je i nož kojim je Bajra Lakota ubijena.

– Nož kojim je ubijena pronađen je pored Bajrinog tijela u sobi – kazao je izvor.

Osumnjičena će biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, a obdukcija će biti obavljena na Odeljenju za patologiju istog grada. Porodica ubijene traži pravdu i snagu da prebrodi ovu tragediju.

Brat od amidže ubijene žene medijima je rekao da još ne može da vjeruje šta se dogodilo.

– Ubijena je moja sestra, ona i ja smo drugo koleno. Bila je posebna, nemam riječi. Boga molim da porodici podari snagu da sve ovo izdržimo i da nikad nikoga ovo zlo ne zadesi – rekao je brat ubijene žene.

Osumnjičenoj, koja se sumnjiči za teško ubistvo, određeno je zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Tijelo ubijene, zbog obdukcije, poslato je na Odeljenje za patologiju u Novom Pazaru.

Ubijena Bajra Lakota i nje sin Amel Lakota

Ubijena Bajra Lakota i nje sin Amel Lakota

Izvor Sandzak Danas/Alo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *