Kod ministra Ljajića brojni gosti na iftaru

576

Uz ilahije i kaside i najlepši pogled koji se širi nad Novim Pazarom, na Atletskom stadionu iftarilo je preko 2.000 postača kojima je domaćin bio ministar i potpredsjednik Vlade Republike Srbije Rasim Ljajić, prenosi RTV Novi Pazar.

Iftaru su prisustvovali i ugledni gosti iz Turske, a delegaciju te zemlje predvodili su ministar sporta Mehmet Kasapoglu, ambasador Turske Tanju Bilgic i predstavnici Udruženja “Sandžak-Bosna”.

Iftaru su prisustvovali čelnici Novog Pazara, Sjenice i Tutina Nihat Biševac, Hazbo Mujović i Kenan Hot sa saradnicima, kao i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo.

“Iz godine u godinu sve su bolji odnosi Srbije i Turske. Znamo da je Novi Pazar most te saradnje, a i sport spaja, pa smo mi tako ugostili sada ministra sporta iz te nama drage zemlje. Novi Pazar postao je prepoznatljiv po sportu i to je veoma važno”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Foto: RTV Novi Pazar
Prisutnima se obratio ministar sporta u Vladi Republike Turske Mehmet Kasapoglu koji je prenio selame turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

“Drago mi je i čast mi je što sam među vama. U ovom mubarek danu, vi ste nam otvorili vašu trpezu i vaše sofre. Hvala i neka vam je sve sa berićetom. Neka vam Allah ukabuli post i neka je mubarek Ramazan, ali i Bajram koji dolazi. Sandžak je u našim srcima. Sandžak živi zajedno sa nama. Ne zaboravite da naša srca zajedno kucaju. Iako mi nismo ovdje, naša srca su zajedno. Ja vam prenosim najsrdačnije selame od našeg predsjednika Redžepa Taipa Erdogana. Kada sam rekao predsjedniku Erdoganu da ću doći ovde na iftar on je bio presrećan, i rekao je da vam prenesem najsrdačnije pozdrave od njega“, kazao je turski ministar Kasapoglu.


Foto: Facebook/Esad Džudžo
Za predsjednika BNV Esada Džudža zajednički iftar je bio poseban događaj.

“Ovaj iftar je trijumf bošnjačkog jedinstva, razumijevanja i dokaz da Bošnjaci mogu da se druže i da koriste blagodati iftara i Ramazana i tako učvrste jedinstvo, ali i dobru volju. Ovaj zajednički iftar bio je prilika da se pošalje lijepa poruka našoj braći muslimanima u Bosni i Turskoj”, kazao je Džudžo.

Ovo je treća godina kako Rasim Ljajić organizuje zajedničke iftare za svoje sugrađane postače i brojne ugledne goste.

Foto Esad Džudžo

foto Esad Džudžo