Kod Nove Varoši gradiće se turistički kompleks sa bungalovima i prelijepim pogledom na Sjeničko jezero

1118

U naselju Komarani kod Nove Varoši planira se izgradnja kompleksa turističkih prenoćišta koji će se sastojati od pet objekata.

Predviđena je izgradnja jednog prenoćišta strukture P+Pk i četiri bungalova koja će imati istovetnu strukturu. U urbanističkom planu navodi se da je turistički kompleks lociran na strmom terenu, tako da će plato ispred objekata biti ukopan, piše ekapija.com.

Budući turistički kompleks je svednog izraza, oslonjen na arhetipski oblik kuće sa elementima arhitekure planinskih kuća izgrađenih kombinacijom prirodnih i vještačkih materijala. Objekti su pozicionirani u pravcu Sjeničkog jezera, tako da će budući gosti moći da uživaju u lijepom pogledu.

U objektu koji je planiran za prenoćište biće smještene tri dvokrevetne sobe, jedan apartman i sauna, a biće postavljen u sjevernom dijelu budućeg kompleksa. Ostali bungalovi su istovetne strukture u kojima će biti smještene dvokrevetne sobe i apartmani u potkrovlju.

Ukupna površina objekata budućeg kompleksa je 696,55 m2, a u budućim smještajnim kapacitetima gostima će biti dostupan internet, čajna kuhinja, ormani za odlaganje garderobe.

Investitor projekta je Ivana Stefanović, a projekat izrade urbanističkog projekta izvelo je preduzeće Jugoslovenski institut za urbanizam i stanovanje d.o.o. (JUGINUS).

Izvor: ekapija.com
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.