Konstituisan Izvršni odbor SDP-a Sjenice, sa novim i istaknutim imenima tog kraja

1496

Desetak dana nakon velike skupštine opštinskog ogranka SDP Sjenice, na kojoj je ministar Ljajić najavio da počinje izborna kampanja za predstojeće opšte izbore, čime je i simbolično i u praksi najavio da će Sjenica biti visoko na listi prioriteta u stranci, u SDP Sjenica ne miruju. Prvo je ministar Ljajić sa saradnicima obišao više sjeničkih sela, pri čemu je razgovarao sa mještanima o njihovim potrebama i kako se može pomoći u razvoju ovog kraja, kao i smanjenju iseljavanja mladih, koje predstavlja rak ranu sandžačkih sela. Kako kažu u opštinskom odboru SDP Sjenica, ovi sastanci su prošli u odličnoj, pobjedničkoj atmosferi.

Foto SDP Sjenica

Foto SDP Sjenica

Nakon ovih aktivnosti, juče, 8. januara, u prostorijama SDP Sjenica je održana i konstitutivna sjednica izvršnog odbora u proširenom sastavu. Na sjednici je bio prisutan veliki broj novih članova, čime su potvrđene riječi ministra Ljajića da su vrata SDP otvorena za sve.
Primjetno je da, kako u predsjedništvu stranke, tako i u rukovodstvu upravo konstituisanog izvršnog odbora SDP Sjenica, nema nikog ko je stariji od 45 godina.

Foto SDP Sjenica

Na konstitutivnoj sjednici, za predsjednika izvršnog odbora izabran je Asim Hodžić, uspješni poljoprivrednik, po struci master menadžer zdravstva, sporta i turizma. Njegovi zamjenici su Alen Tahirović, diplomirani profesor engleskog jezika i direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici, mnogi kažu čovjek koji je preporodio školu, zatim Zlatko Mehonjić, master matematičar i profesor matematike u Tehničkoj školi u Novom Pazaru, Damir Kučević, diplomirani ekonomista zaposlen u Opštini Sjenica i na kraju, ali svakako ne i najmanje važan, Nermin Kamberović, saobraćajni inspektor i diplomirani inženjer građevine, koji je i nosilac liste SDP Sjenica na predstojećim lokalnim izborima. Izvršni odbor za sada čini 20 uglednih građana Sjenice, ali kako kažu u rukovodstvu ove stranke, njihova vrata su i dalje otvorena za sve dobronamjerne građane, sa samo jednim uslovom, da budu pošteni i dobronamjerni, i spremni da zajedno sa starim članstvom stranke rade na izgradnji bolje, perspektivnije, suštinski “evropske Sjenice”.

Foto SDP Sjenica

Emin Alomerović