Konstitutivna sjednica Grada Novog Pazara prekinuta nakon protesta SPP i SDA!

190

Konstitituvna sjednica grada Novog Pazara prekinuta je nakon sat vremena i prije nego što su verifikovani mandati izabranim odbornicima.

Predsjedavajući, najstariji odbornik Kasim Zoranić, odredio je pauzu od 30 minuta nakon oštre polemike i protesta kandidata za odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Oni su za govornicom spriječili predsednika Gradske izborne komisije Radoslava Milića da predstavi izvještaj o rezultatima lokalnih izbora, koji su održani 21. juna.

Kandidati za odbornike SPP i SDA Sandžaka negodovali su i osporavali prijedlog da se u dnevni red današnje sjednice uvrste i tačke izbora gradonačelnika i njegovog zamjenika, kao i članova Gradskog vijeća, tvrdeći da pravo prijave dopunskih tačaka imaju odbornici, a ne i kandidati za odbornike kojima još uvijek nisu verifikovani mandati.

Budući saziv Skupštine Novog Pazara činiće 21 odbornik sa liste „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“, 11 sa liste „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“, devet sa liste „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ i šest sa liste „Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu djecu“.

Za većinu su neophodna 24 odbornika.

Izvor: Sandžak Danas/Danas
3 thoughts on “Konstitutivna sjednica Grada Novog Pazara prekinuta nakon protesta SPP i SDA!

  1. Haso

    Sta hote ova dvoica izgubili izbore i sad traze samo kavgu dabi napravili problem.VOJVODA PROPAO SI KAO MUDA KROZ ISCIJEPANE GACE.TULJO KRAJ TIJE DOSAO.

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.