Korupcija potresa Sjenicu! Smjena ključnih kadrova SPP-a zbog malverzacija, Kučević donosi novu nadu

3894

SJENICA – Ove sedmice došlo je do značajnih promjena u administraciji opštine Sjenica. Samira Smajović, šefica Odeljenja za budžet i finansije, razriješena je sa svoje pozicije zbog niza koruptivnih i nezakonitih radnji, uključujući nezakonita plaćanja, fiktivne ugovore i primanje mita. Smajović je bila postavljena na ovu poziciju 2021. godine kao predstavnik Stranke pravde i pomirenja (SPP), i trenutno se suočava sa istragama koje bi mogle dodatno osvijetliti obim njenih djelovanja.

Incident koji je privukao posebnu pažnju javnosti jeste iznošenje neistinitih informacija o Nusretu Nuhoviću, načelniku opštinske uprave. Ova nepravilnost navodno proizilazi iz činjenice da njenom sinu nije produžen ugovor o radu, što je pokrenulo niz događaja koji su rezultirali njenim razrješenjem.

Na Smajovićino mjesto privremeno je postavljen Damir Kučević, koji je već zaposlen u opštini na sličnim poslovima. Kučević, dugogodišnji privrednik i vlasnik proizvodnje donjeg veša, poznat je po svojoj društvenoj aktivnosti i jedan je od omiljenih osoba u sjeničkoj čaršiji. Očekuje se da će Kučevićev pristup i iskustvo pomoći u stabilizaciji odeljenja i vraćanju povjerenja javnosti u lokalnu administraciju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *