Search

Korupcija u NOVOPAZARSKOM zdravstvu, jedan predmet završen, dva u toku

Odgovorno lice Doma zdravlja u Novom Pazaru I.D. (46) pravosnažno je osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja, dok postupci protiv lekara M.I.A. (56) i hirurga Opšte bolnice I.T. (56) još uvjek nisu okončani, saznaje radio Sto plus.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Kraljevu Dervovića je proglasilo krivim zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu iz člana 359 Krivičnog zakonika, a u vezi člana 33 i člana 61.

“Istraga prema osumnjičenoj M.I.A. još uvek nije završena zbog broja lica koja su obuhvaćena istragom, kao i zbog broja radnji izvršenja krivičnog djela koja joj se stavljaju na teret”, rečeno je Radio Sto Plusu u Posebnom odeljenu za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu.

Dervović i M.I.A. uhapšeni su krajem oktobra prošle godine zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

“Oni se sumnjiče da su od maja 2018. do jula 2019. godine sačinjavali zapisnike o polaganju ispita iz prve pomoći i izdavali potvrde o položenom ispitu za 200 kandidata u kojima su unosili neistinit sadržaj da je ispit održan i da su ga kandidati položili, iako oni nisu ni prisustvovali obuci i ispitu”, saopštila je tada policija.

Hirurg Opšte bolnice u Novom Pazaru I.T. uhapšen je sredinom oktobra 2018. godine, a nakon istrage i prikupljanja dokaza Posebno odeljenje Višeg tužilaštva u Kraljevu je u novembru iste godine protiv njega podiglo optužnicu “zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio produženo krivično delo primanje mita”.

“Suđenje prema okrivljenom I.T, a po optužnici ovog Tužilaštva još uvek nije završeno, jer su se glavni pretresi odlagali zbog aktuelne situacije, odnosno, proglašene pandemije izazvane virusom korona”, odgovorili su iz Posebnog odeljenja Višeg tužilaštva u Kraljevu.

Doktor I.T. se tereti da je od od šest osoba, koje je liječio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi.

Izvor Radio Sto Plus
2 thoughts on “Korupcija u NOVOPAZARSKOM zdravstvu, jedan predmet završen, dva u toku

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.