“Krivica VOLONTERA” / Šta se tačno krije iza zabrane ulaska u novopazarsku bolnicu

136

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek zabranio je danas ulazak u bolnicu volonterima iz ovog grada, ljudima koji se nesebično daju u ovim teškim vremenima i skoro mjesec dana nose lavovski posao, pomažući i porodicama, bolesnima i medicinskim radnicima, objavljeno je na društvenim mrežama. Javnost je upoznata sa činjenicom da su većina volontera u Opštoj bolnici članovi i simptizeri stranke SDP, a nepoželjni su upravo iz tog razloga. Kako nezvanično saznajemo volonteri su iznosili podatke o broju umrlih u javnost, pa su visoko pozicionirani funkcioneri stranke SDP-a vršili pritisak da koordinator Opšte bolnice bude transparntniji prema javnosti u Sandžaku.

Mirsad Đerlek je, kako prenosi FB stranica Stari Dedo, na svoju ruku klasifikovao sve smrti od Covid-19 u novopazarskoj bolnici suprotno dokumentima Svjetske zdravstvene organizacije, skrivajući na taj način realan broj umrlih od posljedica zaraze ovim virusom.

“Uz sve to, Mirsad Đerlek je sve zasluge dijaspore potisnuo u drugi plan stavljajući ispred ministra zdravlja i predsjednika ove države, koji su ga i doveli na funkciju na kojoj trenutno jeste, ne bi li im podnosio izvještaje onako kako njima odgovara”, navodi se objavi stranice Stari Dedo.

Video obraćanje možete pogledati na ova dva linka

LINK 1

LINK 2