Krivična prijava zbog protivpravnog lišenja slobode Alena Tahirovića iz Sjenice

Krivična prijava zbog protivpravnog lišenja slobode Alena Tahirovića iz Sjenice

1906

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnijeli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca iz Sjenice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo protivpravno lišenje slobode.

“Sumnja se da on, 1. marta ove godine u Sjenici, nije dozvolio sugrađaninu da izađe iz automobila kojim je osumnjičeni upravljao, kao i da mu je prijetio i zadao mu nekoliko udaraca”, navedeno je iz PU Novi Pazar na zahtjev portala SNews za informacije u vezi tog događaja.

Direktor Tehničko-poljoprivredne škole u Sjenici i funkcioner Sandžačke demokratske partije (SDP) u toj opštini Alen Tahirović, izjavio je da je otet i pretučen prije pet dana od strane poznatih lica, aktivista iste stranke.

Zbog ovog napada Tahirović je prijavio lica A. H., I. L. i E.G. i očekuje da se tužilaštvo po toj prijavi izjasni.

Otac Alena Tahirovića, Ramo Tahirović je za SNews rekao da su njegovog sina na prevaru stranački saradnici uvukli u automobil, vezali, maltretirali tukli i ucjenjivali, te na kraju mu zaprijetili da o tome nikome ne priča. O svemu tome, naveo je Ramo, Alen je obavjestio i Rasima Ljajića.

On se oglasio na društvenim mrežama povodom fizičkog napada na njegovog sina, koji se kako je naveo, na silu odveden i tri sata maltretiran od strane poznatih lica.

“Svašta se izdešavalo u proteklih godinu dana tj. od predizborne kampanje pa naovamo, ali ovakav mafijačko-kukavički čin niko nije očekivao. U stvari, i dalje se čudim takvom neoprezu i naivnosti onih koji su mislili da će im to proći nekažnjeno i uspješno i ovaj put. Nego, bojim se da su se ovaj put baš žestoko prešli jer su naišli na tvrd orah”, poručio je Alenov otac, Ramo.

Izvor: SNews.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *