Search

Krivokapić: “Abazović će biti potpredsjednik Vlade i moj zamjenik”

Mandatar Zdravko Krivokapić kazao je da je ubijeđen da će nova Vlada biti izglasana 2. decembra. Zabrinjava ga, kaže, jedino što je vremenski period iznad očekivanja građana. Predsjednik GP URA Dritan Abazović će, kako je rekao, izvjesno biti potpredsjednik Vlade i njegov zamjenik, ali još nije izvjesno da će biti ministar odbrane.

Krivokapić je u emisiji “Načisto” na TV Vijesti istakao da je ispoštovao sve rokove po pitanju ekspertske vlade.

Kazao je da ga je Nikola Terzić, prvi kandidat za ministra unutrašnjih poslova, od odluci obavijestio telefonom. Upitan ko će dobiti resor MUP-a, nakon što je Terzić odustao, Krivokapić je rekao da razgovora sa tri kandidata, ali da o tome ne može govoriti.

I za ANB, kako je rekao, ima tri kandidata, a razgovori o tome se vodi u najstrožim uslovima.

“Formiraćemo specijalni tim za borbu protiv organizovanog kriminalna, imaćmo podršku međunarodne zajednice koja će nam dati i sredstva čak i eksperte. To nije proces za jedan dan i jedan tren to će trajati određeni vremenski period i nadamo se da ćemo posle tri mjeseca, doći do onoga što svi očekuju”, istakao je Krivokapić.

Upitan da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rješenje za ministra odbrane, on je kazao da ne želi direktno da odgovori

Upitan da li je Dritan Abazović defintivno njegovo rješenje za ministra odbrane, on je kazao da ne želi direktno da odgovori. Abazović će, kako je rekao, izvjesno biti potpredsjednik Vlade i njegov zamjenik, ali još nije izvjesno da će biti ministar odbrane.

“Znam sta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namjerama. To je za mene bila najbolja mjera da pokušam da dođemo do konsenzusa”, rekao je Krivokapić za TV Vijesti.

“Ne osnivam partiju”

Upitan da li je njegova vlada reformska ili vid pripreme za izbore na kojima bi bio stranačkii lider, on je rekao da je njegovo opredeljenje građansko demohriščanska stranka. Kad bih osnovao partiju ona bi bila tog profila, kaže mandatar.

“Ja sam jasno rekao da nemam namjeru da osnujem partiju i neću osnovati partiju”, istakao je Krivokapić.

Upitan hoće li učestvovati na izborima, rekao je da bi bilo nekorektno da da izjavu o tome.

“Neću osnovati bilo koju partiju ali kad bih vam rekao šta mislim u ovom trenutku, ja bih vam rekao ono što je moja baba kaže – daleko od mene politike”, rekao je Krivokapić.

Odbio je da govori o stručnjacima sa kojima se konsultovao oko reorganizacije Vlade.
One thought on “Krivokapić: “Abazović će biti potpredsjednik Vlade i moj zamjenik”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.