KUD “Mladih” organizuje humanitarni koncert za Novopazarca Nedeljka Komatinu

898

NOVI PAZAR – U svijetu gdje humanost često gubi bitku s svakodnevnim izazovima, Novi Pazar pokazuje da veliko srce i solidarnost i dalje cvjetaju u srcima njegovih stanovnika. Nedeljko Komatina, mladić iz ovog grada, trenutno se bori s teškom i rijetkom vrstom karcinoma krvnih zrnaca u Londonu. Iako su ljekari tamo angažirani oko njegovog slučaja, troškovi liječenja su ogromni, a porodica Komatina se suočava s financijskim teškoćama.

Upravo zbog toga, Kulturno-Umjetničko Društvo (KUD) “Mladih” odlučilo je da stane uz Nedeljka i njegovu porodicu organizirajući humanitarni koncert. Ovaj događaj će se održati u subotu, 20. januara, s početkom u 18:30 u Koncertnoj dvorani Doma kulture u Novom Pazaru. Sva sredstva prikupljena od prodaje ulaznica, kao i dobrovoljni prilozi koji će se sakupljati u kutiji postavljenoj u foajeu Kulturnog centra, bit će usmjereni za Nedeljkovo liječenje.

Ovo nije prvi put da se zajednica okuplja u cilju podrške. Prije samo deset dana, KUD “RAS” je održao humanitarni koncert povodom dvadeset godina rada, pri čemu je sav prihod doniran Nedeljkovoj porodici. Ovakvi gestovi samo potvrđuju da Novopazarci nose titulu istinskih humanista.

“Naša djeca, inspirirana nedavnim koncertom KUD-a ‘RAS’, izrazila su želju da i oni doprinesu i organiziraju sličan događaj za Nedeljka. Među njima su i Nedeljkovi školski drugovi,” rekla je Emina Brunčević, predsjednica KUD “Mladih”.

Za one koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu, ali žele da pomognu, postavljene su kutije za donacije u mjenjačnicama kod kružnog toka u naselju Šestovo i u “Spicari kod Satka” u centru grada. Također, moguće je donirati i putem žiro računa:

Dinarski račun: 265000000641248286, Komercijalna banka, na ime Nadica Komatina.
Devizni račun: 3526505000008865407 – Western Union.

Ovaj humanitarni koncert predstavlja još jedan dokaz solidarnosti i velikodušnosti koja krasi Novi Pazar. Pozivamo sve građane da daju svoj doprinos i pokažu da zajedno možemo napraviti razliku u životu jednog mladića i njegove porodice.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *