Kum Darka Šarića pucao sebi u glavu kada su krenuli specijalci da ga uhapse

Kum Darka Šarića pucao sebi u glavu kada su krenuli specijalci da ga uhapse

1267

Budva, 10. juli 2024. – Bogoljub S., kum jednog od najvećih narko bosova u regionu, Darka Šarića, počinio je samoubistvo u trenutku kada su specijalci krenuli da ga uhapse. Incident se dogodio ispred jednog lokala u Budvi, kada je Bogoljub izvadio pištolj i ispalio hitac u glavu, prenose srbijanske Novosti.

Prema informacijama crnogorskih medija, muškarac B. S. je ranije pucao sebi u glavu u jednom hotelu u Budvi, nakon čega je prebačen u kotorsku bolnicu. Iako su prvobitne informacije bile kontradiktorne, kasnije je potvrđeno da je Bogoljub S. preminuo na licu mesta.

Iz Uprave policije su saopštili da su specijalci reagovali po prijavi građana i da je Bogoljub, videvši policiju kako dolazi, odlučio da sebi oduzme život.

Operativno interesantno lice

Crnogorske Vijesti su navele da je Bogoljub S. u policijskim spisima evidentiran kao operativno interesantno lice, što ukazuje na njegovu povezanost sa kriminalnim aktivnostima. Njegovo ime je bilo povezano sa brojnim slučajevima, uključujući i ubistvo Delibašića iz 2018. godine, za koje se sumnja da je počinilac višestruki ubica čiji identitet je poznat policiji.

Darko Šarić, kum preminulog Bogoljuba, pravomoćno je osuđen 12. oktobra 2022. godine na 14 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine. Njegova mreža je bila jedna od najsofisticiranijih i najopasnijih u regionu, a hapšenje i presuda predstavljali su značajan udarac za organizovani kriminal.

Tragičan epilog

Samoubistvo Bogoljuba S. predstavlja tragičan epilog jedne od najdramatičnijih potera za kriminalcima u regionu. Njegova smrt otvara nova pitanja o stanju organizovanog kriminala u Crnoj Gori i sposobnosti policijskih službi da se nose sa ovim ozbiljnim izazovima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *