Lacio spreman da izdvoji 7 miliona evra za Novopazarca Sameda Baždara

782

Predstojeće ljeto u rimskom Laciju označava period značajnih promjena i reorganizacija. Nakon rastanka s trenerom Igorom Tudorom, klub nije usporio svoje planove za ljetni prelazni rok. Među glavnim ciljevima kluba je angažman Novopazarca Sameda Baždara, talentovanog napadača iz Partizana, kako izvještava “Corriere dello Sport”.

Baždar, rođen 2004. godine i odrastao  u Novom Pazaru, poznat je po svojoj sposobnosti da igra na više ofanzivnih pozicija. Njegova polivalentnost čini ga idealnim kandidatom za pojačanje ofanzive Lacija, gdje bi mogao konkurisati za mjesto centarfora uz Ćira Imobilea i Casteljanosa, ali i kao opcija za igru iza špica ili na krilnim pozicijama.

Italijanski mediji naglašavaju da je Lacio već pripremio ponudu od 7 miliona eura za ovog mladog igrača. Dodatno, izvori bliski klubu sugeriraju da je Lacio već održao preliminarne razgovore sa predstavnicima Baždara, što ukazuje na ozbiljnost njihovih namjera.

Uz Baždara, Lacio je također zainteresovan za Tidžanija Noslina iz Verone, što ukazuje na ambicije kluba da znatno ojača svoj napadački potencijal pred početak nove sezone u Seriji A.

Ponuda za Baždara nije samo potvrda njegovog rastućeg ugleda u svijetu fudbala, već i prilika za mladog igrača da napravi značajan korak naprijed u svojoj karijeri, prelaskom u jednu od najprestižnijih evropskih liga.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *