LAŽI SANDŽAČKIH PORTALA – ČUDOVIŠTE NAĐENO U JEZERO HOLINGVORT PREDSTAVILI KAO DA JE MONSTRUM IZ RIBARIĆA

993

Postojanja internet medija u obliku portala i FB stranica za naš narod ima višestruku korist, prije svega zbog jake dijaspore i njene želje da se bude u toku sa dešavanjma u svom rodnom kraju, kao i radi potrebe i želje za samim informacijama iz Sandžaka  naroda koji živi i radi u njemu.

Plasiranje lažnih informacija, koje mogu izazvati i paniku u narodu, treba komletna javnost osuditi, a osobe koji su plasirali vijest i odgovarati pred zakonom.

Fb stranica “Glas Pazara” je prva prenijela lažnu vijest, pa su ostali sandžački elektronski mediji prenijeli tu istu lažnu vijest, da se u našem jezeru Ribariće našlo čudovište, a kao dokaz postojanja ove nemani koristili su slike portala “Dalmail”  iz Engleske.

O čemu se zapravo radi, 2015 godine Dalmail je napravio slike video klipa čudovišta iz jezera Holingvort u Mančesteru, zatim je kompletnu informaciju te iste godine prenio i Srbijanski mediji B92. Što možete provjeriti  na ovoj adresi(kopirati i izvršiti pretragu)

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2015&mm=08&dd=06&nav_id=1023979

 

Zašto su ovi mediji uradili mi ne znamo, ali jedno znamo da je krajnje moralno-etički diskutabilno, a novinarski neprofesionalno, pa ih ovom prilikom pozivamo na demant, da bi vratili makar malo novinarskog kodeksa.

Snimak slika iz 2015.godine