Lejla Ćeranić za „Avaz“: Ma kakva heroina, ja sam samo ljekar koji obavlja svoj posao

Lejla Ćeranić za „Avaz“: Ma kakva heroina, ja sam samo ljekar koji obavlja svoj posao

1238

Borbu Novog Pazara sa pandemijom koronavirusa obilježit će i ime doktorice Lejle Ćeranić, žene kojoj su mediji u Sandžaku i Srbiji dodijelili epitet heroine.

Kao najmlađi infektolog u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, nakon što je njenih dvoje kolega ispalo iz stroja, Lejla je ostala jedini specijalista iz ove oblasti u bolnici koja je bila pod strašnim pritiskom novooboljelih. Taj pritisak ni danas ne popušta.

FOTO: A. BAJRAMOVIĆ

FOTO: A. BAJRAMOVIĆ

Mada je stiglo kadrovsko pojačanje iz ustanova u unutrašnjosti Srbije, Lejla je od jutra do večeri u crvenoj zoni Opšte bolnice. Uspjeli smo je kontaktirati poslije još jednog napornog radnog dana, ali nam je kratko pojasnila da joj u ovom trenutku pažnja medija i nije prioritet.

Ma kakva heroina, ja sam samo ljekar koji obavlja svoj posao. Spletom okolnosti sam ostala jedini specijalista. Moje kolege su se razboljele.

Ostala sam sama sa mladim ljekarima koji danonoćno, svim srcem, pokušavaju da pomognu bolesnom, nemoćnom, uplašenom narodu. Jednog dana, kada, ako ovo bude daleko iza nas, možemo da pričamo beskrajno dugo – pojasnila nam je Ćeranić.

Svojim stavom i angažmanom u teško vrijeme za Sandžak i cijeli region, Lejla pokazuje kako se u vrijeme krize trebaju ponašati zdravstveni profesionalci.  Spašavanje ljudskih života majci četvero djece, ženi iz čije su porodice četiri ljekara, trenutno je prioritet.

Osim Sandžaklija, razloga da budu ponosni imaju i Podrinjci, jer sa očeve strane ova hrabra žena vodi porijeklo iz porodice Bašić iz Ustikoline.

FOTO: A. BAJRAMOVIĆ

FOTO: A. BAJRAMOVIĆ

 

Izvor Avaz.ba
2 thoughts on “Lejla Ćeranić za „Avaz“: Ma kakva heroina, ja sam samo ljekar koji obavlja svoj posao

 1. Nepoznato

  Da si nam ziva i zdrava heroino nasa jos sto godina…Ti si heroj i mi smo ti zahvalni i nisi ti kriva sto Vucic uz podrsku Ljajica naoruzava prekodrinske Srbe od nasih para, a mi lezimo na polomljenim krevetima u bolnici.

  Reply
  1. Mirsad

   Lejla Bašić je uvek bila car!

   P.S. A sto se tice ratnih zočinaca… polako, jednog po jednog, Rasim ih SVE posla u Hag!
   …a nesto ne vidim da su Suljo (nekad) i Zukorlić (sad) mnogo gadljivi na taj “mrski” Beograd

   Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *