LJAJIĆ IZNENAĐEN SMJENOM ĆERANIĆKE: Dr Lejla Ćeranić je simbol borbe protiv COVID-19

725

Povodom smjene dr Lejle Bašić Ćeranić oglasio se i Protpredsjednik vlade Srbije i ministar Rasim Ljajić, da je bio iznenađen kada se na društvenim mrežama pojavila vijest da je dr Lejla Bašić Ćeranić smijenjena, i da je mislio da se radi o nekoj lažnoj vijesti kojih je u prethodnom periodu bilo puno na teritoriji Novog Pazara.

“Međutim kada sam video riješenje o njenoj smjeni, pozvao sam direktora OB Meha Mahmutovića koji mi je rekao da se ne radi o smjeni, već samo o zamjeni dok se ona nalazi na godišnjem odmoru. Nakon toga sam pozvao i dr Lejlu Ćeranić kako bih utvrdio o čemu se radi iz prve ruke, i ona mi je rekla da je bila iznenađena kada joj je kurirom poslato riješenje o toj smjeni (zamjeni) i da njoj uopšte nije stalo do tog mjesta već je razočarana načinom na koji je to urađeno” rekao je Ljajić.

On ističe da šta god da je po srijedi, Lejla Bašić Ćeranić je simbol borbe protiv Kovida u Novom Pazaru “i neko ko je zaslužio ne samo plaketu grada već i mnogo veće priznanje jer je malo takvih u cijeloj državi koji su svoj život rizikovali da bi pomoagali druge. Kamo sreće da je bilo više takvih jer bi posledice bile daleko manje”. kazao je on.

Ljajić zaključuje, da iskreno vjeruje da će se ovaj problem riješiti i da će ona (dr Lejla Bašić Ćeranić) “nastaviti da radi posao koji je savršeno radila u proteklom periodu i biti uzor drugim lekarima i zdravstvenim radnicima”. Jer, kako ističe, ova priča sa korona virusom je daleko od svog završetka, a lekari i ljudi kao Lejla su neko ko može uspješno i da vodi i rakovodi u nastavku ove pošasti koja je pogodila svijet.

 

Izvor Sandžak Danas / Indeks Online
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.