Ljajić: Misle da sam i dalje ministar, zato mi je zabranjen ulazak na Kosovo

426

Bivši ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas, dan nakon što mu je zabranjen prelazak na teritoriju Kosova gdje je krenuo na pomen povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, da su se službenici na Jarinju iznenadili što nije imao najavu za odlazak u pokrajinu, jer u njihovom sistemu piše da je još ministar.

Ljajić je za televiziju Prva izjavio da su mu rekli da sačeka, kada je objasnio da više nije zvaničnik Vlade Srbije i da putuje privatnim automobilom, ali ni posle dva sata ga nisu pustili da uđe na teritoriju Kosova.

“Poslije 10 minuta je došao čovjek i rekao da potpišem rješenje da ću se vratiti i da ne mogu da uđem”, kazao je Ljajić.

Kako je rekao, misli da nema spiska za ljude koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, već da se te odluke donose ad hok.

“Ovo je vrlo jasno demonstracija moći, svoje samostalnosti, državnosti. Mi možemo da donosimo odluke kakve hoćemo i prema hoćemo. Ne verujem da ima neki sistem, već od slučja do slučaja se odlučuje”, kazao je Ljajić.

Govoreći o ubistvu Ivanovića, izrazio je nevjericu što “smo pored toliko kamera, tehnoloških mogućnosti, tamo gdje smo bili 16. januara 2018. godine”.

“Najviše me iznenađuje indolentnost međunarodne zajednice, koje bi morala da pokaže minimum interesovanja da se ova istraga pomeri sa mtrve tačke. Nisam previše očekivao od institucija u Prištini, ali jesam od međunarodne zajednice”, kazao je Ljajić.

Izvor: Tanjug