Ljajić najavio skoru obnovu tutinskog Doma kulture: ‘Vraćamo Tutinu sjaj koji zaslužuje’, ističe Memić”

679

Obnova tutinskog Doma kulture: Novo poglavlje za kulturni razvoj Sandžaka

Tutin se priprema za veliki preobražaj koji će označiti početak nove ere u njegovoj kulturnoj i društvenoj historiji. Najavom ministra turizma i omladine, Huseina Memića, o obnovi Doma kulture, grad je postavljen na prag velike obnove, obećavajući da će revitalizacija ove institucije postaviti Tutin na kulturnu mapu regiona kao nikada prije.

Ministar Memić je sa entuzijazmom izjavio: “Vratićemo Tutinu slavu koja mu po pravu pripada,” izlivajući val nade i optimizma među građane. Ove riječi ne samo da najavljuju preporod Doma kulture, već i predskazuju njegovu buduću ulogu kao centra kulturnog života ne samo Tutina, već i šireg sandžačkog regiona.

Uzimajući Kulturni centar Novi Pazar za uzor, koji se već afirmisao kao kulturni epicentar regiona zahvaljujući svojoj bogatoj ponudi i savremenoj infrastrukturi, Tutin je na putu da prati ovaj primjer. Cilj je transformisati grad, dajući prostor mladima i umjetnicima za kreativno izražavanje i inovacije.

Jedan od ključnih pokretača ove inicijative je Rasim Ljajić, osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP), koji je jasno postavio cilj da svaka opština u Sandžaku ima svoj prostor za kulturu i mlade. S njegovim vođstvom i podrškom Memića, Tutin ulazi u novo razdoblje svog kulturnog razvoja.

Ministarstvo kulture je odobrilo značajna sredstva za sanaciju Doma kulture i Narodne biblioteke “Dr. Ejup Mušović”, te zamjenu stolica u bioskopskoj sali i nabavku opreme. Ova ulaganja su ključna za obnavljanje infrastrukture koja će podržati kulturne aktivnosti i okupljanja u gradu.

Osim toga, Ministarstvo turizma i omladine je odobrilo sredstva za razvoj turističke infrastrukture u Sandžaku, što će dodatno doprinijeti oživljavanju ekonomije i društvenog života u regiji. Planovi uključuju rekonstrukciju parkova, vjerskih objekata, dječijih igrališta i školskih dvorišta, dajući novi sjaj i funkcionalnost ovim prostorima.

Obećanje Rasima Ljajića da će Dom kulture u Tutinu biti obnovljen sada postaje stvarnost. Njegova posvećenost kulturnom razvoju regije jasno je vidljiva u ovim naporima. Besim Hamzagić, predsjednik opštinskog odbora SDP-a u Tutinu, ističe značaj ovog projekta za budućnost grada i izražava zahvalnost svima koji su se angažovali u realizaciji.

Dolazi novo poglavlje za Tutin i cijeli Sandžak, gdje će kultura i mladi biti u fokusu razvoja. Obnova Doma kulture nije samo građevinski projekat, već simbol ponovnog rođenja i prosperiteta jednog grada koji se ponosno vraća svojoj kulturnoj baštini.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *