Ljajić obišao brigadirsko naselje: Odlični uslovi čekaju brigadire, Novi Pazar spreman za ORA Ribariće 2019.

748

Još manje od dva dana ostala su do početka velike Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019.

Da će ovaj događaj biti za pamćenje te da će okupiti veliki broj učesnika, a da ih Novi Pazar dočekuje spremno, uvjerio se i potpredsjednik Vlade ministar Rasim Ljajić koji je obišao naselje ” Laki i Bane” u kojem će tokom trajanja radne akcije boraviti brigadiri, gosti Novog Pazara, njih, kako je najavljeno više od 150.

Ljajić je tom prilikom čestitao svima koji su tokom dugog vremenskog perioda marljivo i naporno radili kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Brigadirsko naselje nazvano je po dvojici prijatelja, Rifatu Škrijelju- Lakiju i Branislavu Kostiću- Banetu, koji su nekoliko puta bili komandanti omladinskih radnih akcija širom bivše Jugoslavije.

Njih dvojica, bili su simbol zajedništva na ovim prostorima, te je Štab ORA Ribariće 2019. godine doneo odluku da naselje nosi njihova imena.

Obavljaju se poslednje pripreme kako bi u akciji i gostoprimstvu Novog Pazara uživali brigadiri iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Obezbjeđeni su odlični uslovi za smještaj brigadira u Osnovnoj školi “Stefan Nemanja”, u naselju “Laki i Bane”. Pripremljene su spavaonice, trpezarija i toaleti.

Organizatori Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019. pozvali su sve veterane sa prostora našeg grada i šire, da dođu na svečano otvaranje akcije u ponedjeljak, u 20:30 h, na Gradskom šetalištu.

 

A. Ni. / S. Re.