Ljajić: Rekao sam da neću biti u vladi, nisam rekao da ću prestati da se bavim politikom

459

Ako sam rekao da neću biti u vladi, nisam rekao da ću prestati da se bavim politikom, izjavio je predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije i potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

“Razgovarao sam prije nekoliko mjeseci sa (Aleksandrom) Vučićem i vjerujem da ćemo te razgovore nastaviti nepsoredno prije raspisivanja izbora. Cijenim da smo od prvog dana korektni partneri i da nismo nijednim svojim potezom davali povoda da nas bilo ko optuži za nelojanost“, rekao je Ljajić u intervjuu za Večernje novosti.

Na pitanje da li je već započeo predizborne pregovore, Ljajić kaže da je Srpska napredna stranka jedina stranka s kojom je bilo razgovora.

 

“Sigurno je da nećemo voditi nikakve razgovore dok sa naprednjacima ne definišemo konačne pozicije. Tako da ćemo o samostalnom nastupu da razmišljamo ukoliko oni odluče da u nekom drugom formatu ili nekoj drugoj koaliciji idu na izbore”, rekao je Ljajić.

Komentarišući najavu smanjenja cenzusa sa pet na tri odsto glasova, Ljajić je ocijenio da je Srbiji “zaista potrebna izborna nova zakonska regulativa jer sadašnji izborni zakon ima mnogo manjkavosti” i da cenzus nije “ni jedini ni glavni problem”.

“Pored stepenastog cenzusa koji smo svojevremeno predlagali tu mislimo i na drugačiju raspodijelu mandata u Skupštini, da u raspodijeli mandata unutar stranaka ne učestvuju stranačke vrhuške već sami izborni rezultati”, rekao je Ljajić.

Izvor N1