Ljajić specijalni gost Organizacije islamske konferencije

Ljajić specijalni gost Organizacije islamske konferencije

514

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je 27. i 28. novembra ove godine specijalni gost, učestvuje na zasjedanju Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Organizacije islamske konferencije (OIK), koje se održava u Istanbulu.

Zasjedanje Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK otvorio je predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, a glavne teme je investicija u oblasti poljoprivredno – prehrambene proizvodnje, unapređenje kontrole bezbjednosti hrane, kao i razmatranje strategija za otklanjanje negativnih efekata klimatskih promjena.

Tokom zasjedanja pomenutog komiteta, Ljajić će imati niz susreta na marginama sa visokom zvaničnicima država članica OIK.

Organizaciju islamske konferencije čini 56 država, a s obzirom na to da Republika Srbija nije ni član ni posmatrač u ovoj međunarodnoj organizaciji, učešće potpredsjednika Vlade Rasima Ljajića na zasjedanju Komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju OIK ima poseban značaj.