Ljajić: Specijalni status je magla, tako se skrenula pažnja sa realizacije bitnih projekata

535

Gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS-a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić, odbacio je kao neosnovan zahtjev predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) da Sandžak dobije specijalan status.

“Prava reakcije je da ne treba da bude reakcije, Sandžaku nije potreban specijalan status, Sandžaku je potreban normalan status. Ako postavite ovakve zahtjeve onda sprečavate da se rešavaju ovi ostali problemi u celoj zemlji, pa i u Sandžaku koji je jedan od sirimašnijih regiona”, izjavio je Ljajić.

Ljajić je podsjetio da je Aleksandar Vučić prije nekoliko mjeseci boravio u Tutinu kao prvi predsjednik Srbije koji je posjetio Tutin, i da tada nije bilo govora o visokoj politici i da niko nije postavljao i otvarao ova pitanja.

“Tamo su ljudi rekli nemamo trafostanicu, nemamo vodu, nemamo kanalizaciju i vrednost tih projekata koji treba da budu realizovani je pet milione eura, u jednom Tutinu, gde godinama unazad nije ništa ulagano. Umesto da se priča o realizaciji tih projekata sad svi pričaju o specijalnom statusu koji je magla. Prema tome, očito je da sa ovima maksimalističkim zahtevima građani trpe zato što ne možemo da rešavano ove osnovne egzistencijalne probleme sa kojima se suočavaju”, rekao je Ljajić.

Izvor Sandzacke/Sandzak Danas