Ljekari najavili tužbe protiv Opšte bolnice i njenog rukovodstva

700

Ljekari Doma zdravlja u Novom Pazaru danas su u dopisu upućenom v.d. direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru izrazili nezadovoljstvo zbog uslova na konkursu za dobijanje specijalizacija koji je ta zdravstvena ustanova objavila 27. jula ove godine.

Uz napomenu da je Dom zdravlja Novi Pazar od 5. marta ove godine prešao u nadležnost Ministarstva (zdravlja) pod koje pripada i Opšta bolnica Novi Pazar, ističe se da postoje ljekari koje imaju više od deceniju iskustva, a nisu ostvarili pravo na specijalizaciju.

“Ljekari Doma zdravlja su višegodišnji kvalitteni medicinski radnici koji imaju ogromno iskustvo. Svoje iskustvo pokazali smo i u ovoj pandemiji kada smo svi bili uključeni u zbirinjavanju pacijenata oboljelih od COVID-19”, navedeno je u dopisu koji je dostavljen medijima.

Ljekari novopzarskog doma zdravlja zahtjevaju pravo učešća na konkursu, dobijanje specijalizacije jer, kako je navedeno, imaju višegodišnje dokazano iskustvo, tačno obrazloženje kriterijuma za dobijanje specijalizacije kako bi sve bilo transparentno, te krajnjem slučaju odlaganja konkursa koji je raspisan u vrijeme pandemije kada su svi u nezavidnoj poziciji.

U dopisu koji je danas dostavljen OB Novi Pazar, a u koji je proslijeđen SNews-u piše da će, u slučaju neispunjenja ovih zahtjeva, ljekari potpisinici zahtjeva biti prinuđeni da obavjeste medije o ugrožavanju njihovih prava.

“Podići ćemo lične tužbe, ponaosob svako od nas, protiv Opšte bolnice i tražiti krivičnu odgovornost odgovornih osoba. Obavjestićemo Zaštitnika prava građana, obavjestićemo sindikate zdravstva, tražićemo pravdu i na sudu za Evropska prava”, stoji u dopisu zavedenom pod broj 3239.

Opšta bolnica Novi Pazar je objavila interni oglas za dodjelu ukupno deset specijalizacija, po jednu iz oblasti interne onkologije, radiologije, opšte hirurgije, neurologije, ortopedije, infektologije, patologije, anestezije sa reanimacijom, psihijatrije i biohemije.

Kako je između ostalog navedeno u konkursu, koji je potpisao zamjenik v.d direktora OB Novi Pazar dr. Miras Đerlek, pravo učešća imaju zdravstveni radnici koji su zanovali radni odnos na neodređeno vrijeme u OB Novi Pazar, završili medicinski fakultet, obavili pripravnički staž i položili stručni ispit.

 

Prema nezvaničnim najavama OB Novi Pazar bi u ponedjeljak trebao da posjeti minsitar zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor Snews

Foto Snews
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *