Ljekarka iz Sjenice: Stanje je alarmantno, ministre pomozite

565

Predsjednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, Rade Panić, danas je na svom Tviter nalogu podelio pismo koje je ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru uputila načelnica internog odjeljenja Doma zdravlja u Sjenici, dr. Mersada Hadžifejzović, a u kojem, prilično dramatičnim tonom, upozorava na to da će, ukoliko ne budu dobili stručnu ljekarsku pomoć, doći do “apokalipse Sjenice”.

“Načelnik sam internog odjeljenja Doma zdravlja Sjenica u kome rade tri interniste, ja i moje dvije koleginice. Sve tri smo oboljele od infekcije Covid-19 kao i pet sestara, trenutno smo u izolaciji. Jedna koleginica je hospitalizovana u KBC Bežanijska kosa, a nas dve smo na kućnom lečenju”, tako počinje obraćanje ove doktorke koje je Panić prenio uz komentar “odgovorna država”.

Doktorka Hadžifejzović napominje da je odjeljenje Doma zdravlja, na čijem je čelu, pretvoreno u Covid odjeljenje i da se u njemu nalazi više od 30 pacijenata u srednje teškom i veoma teškom stanju.

“Svi imaju upalu pluća sa veoma lošom Sa O2, febrilni su. Njihovo liječenje su preuzeli ljekari opšte medicine, ljekari medicine rada, fizijatri, oftalmolozi i ostali raspoloživi ljekari kojih je veoma malo. Svakog dana nam umiru pacijeti… Svakog dana nam umiru pacijenti… Stanje je veoma ALARMANTNO!!!! Prijeti zaraza celoj non Covid bolnici, hemodijalizi i svom medicinskom osoblju, jer naše odjeljenje, koje je Covid, nije fizički odvojeno od non Covid odjeljenja”, upozorava doktorka.

Ona navodi i da odjeljenje Doma zdravlja u Sjenici nije osposobljeno za liječenje pacijenata oboljelih od korone na aparatima, niti medicinskim kadrom.

“U bolnici ne postoji respirator, centralni kiseonik, nemamo infektologe, pulmologe, anesteziloge, anestetičare…”, piše ova doktorka, koja je u prvom naletu koronavirusa, u aprilu 2020. bila radno angažovana u Covid bolnici u Ćupriji kao nefrolog sedam dana.

Na samom kraju obraćanja ministru, doktorka iznosi najcrnje slutnje i upozornje.

“Gospodine ministre, ukoliko ne reagujete brzo i ne pošaljete stručnu ljekarsku pomoć, desiće se apokalipse Sjenice… Pomozite, molim Vas!!! Nadam se da ćete brzo reagovati i pružiti nam adekvatnu pomoć”, zaključuje doktorka Hadžifejzović.

Izvor: Nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *