Mahmutović: Uklonjeno obaveštenje o plaćanju od 1200 dinara, osoblje dječijeg odeljenja ga postavili samostalno

3550

NOVI PAZAR — Nedavno postavljeno obaveštenje na dečijem odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru, koje je navelo da pratioci dece starije od tri godine moraju platiti 1200 dinara dnevno, izazvalo je burne reakcije javnosti. Direktor bolnice, Meho Mahmutović, brzo je reagovao na negodovanje građana, tvrdeći da nije bilo nikakve nove politike već samo nesmotreni postupak pojedinaca.

Mahmutović je pojasnio da dečije odeljenje, koje funkcioniše skoro dve decenije pod baby-friendly principima, pruža besplatnu pratnju za svu decu kojima je to iz medicinskih razloga preporučeno. Sobe su opremljene kupatilima i krevetima za pratilje, što garantuje optimalne uslove za boravak.

Na pitanje o starosnoj granici dece kojoj je potrebna pratnja, direktor je objasnio da se besplatna pratnja može odobriti deci do 15 godina, ukoliko lekarska procena ukaže na potrebu za takvim uslovom.

„Napomena o plaćanju pratnje je bila greška i ne odražava našu politiku. Nikada nismo naplaćivali pratnju, ni pre pandemije ni sada“, istakao je Mahmutović, dodajući da je u periodu pandemije COVID-19, pratnja bila privremeno suspendovana, ali se sada sistem vratio na standardno funkcionisanje.

Rezultati besplatne pratnje su, prema njegovim rečima, pozitivni, jer deca bolje podnose boravak u bolnici uz prisustvo bliskih osoba. Direktor je potvrdio da će sporno obaveštenje biti uklonjeno, pokazujući razumevanje i spremnost na dijalog sa zajednicom koja je izrazila svoje nezadovoljstvo.

izvor A1tv.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.