MAJSKI SNIJEG U SJENICI, NOVOJ VAROŠI, ROŽAJAMA I PRIJEPOLJU (video)

720

Nevrijeme koje je prije par dana zahvatilo BiH stiglo je i u Srbiju. Temperature ne prelaze 10 stepeni celzijusa, a u zapadnim dijelovima države pada i snijeg.

Majski sneg na Zlataru, foto: A.Rovčanin

Počelo je sa kišom koja se potom na Pešteru, Zlataru i Novoj Varoši pretvorila u snijeg.

Iako snijeg u maju nije baš nepoznata pojava u ovim krajevima ipak je niko nije očekivao posle temperatura koje su prelazile i dvadeseti stepen celzijusa prije samo dva dana.

 

Rožaje

-Susnežica i snijeg naizmenično padaju u zavisnosti od nadmorske visine. Zadesio sam se u vožnji baš u trenutku kada je kiša počela polako da prelazi u susnežicu. U Кokinom brodu i okolini za sada pada susnežica, ali kako se penjemo na veću visinu polako prelazi u sneg – kazao je za RINU direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Prema njegovim riječima ovo nije ništa neobično za Novovarošane, jer snijeg na Zlataru po priči starijih ljudi, ističe Pucarević, nije padao samo u avgustu.

Snijeg na Zlataru

-Turisti koji su se zadesili na Zlataru u nevjerici fotografišu za njih neobičan prizor, trava i drveće ozelenili, ali po njima napadao sneg – kaže Pucarević.

Prema najavama meteorologa lepše vrijeme očekuje se tek za vikend. Dotle ćemo biti pod uticajem ciklona čiji je centar nad jugom Italije.

Izvor Rina/PP Media/Sandžak Danas