Male Danke (2) nema već 10 SATI, zabrinuti građani je traže po ulicama (VIDEO)

723

Nestala devojčica izazvala veliku potragu u Boru

U Boru je pokrenuta velika potraga za dve godine starom Dankom Ilić, čiji se svaki trag izgubio danas oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje. Vesti o nestanku male Danke brzo su se proširile gradom, izazivajući zabrinutost i solidarnost među građanima.

Helikopter nadleće grad u nadi da će pronaći bilo kakav trag, dok su na terenu angažovani svi dostupni resursi, uključujući policiju, Gorsku službu spasavanja, kao i privatne firme sa dronovima opremljenim termovizijskim kamerama.

Zabrinutost u očima građana odražava se kroz njihovo okupljanje na ulicama, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima. Mnogi od njih su formirali grupe koje pokušavaju da dozovu ili pronađu bilo kakav trag koji bi vodio do male Danke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Međutim, iz Gorske službe spasavanja dolazi apel da građani trenutno ne dolaze na teren potrage. “Trenutno pretražujemo teren sa svim raspoloživim resursima. Angažovali smo i pse tragače koji će biti pušteni u akciju čim to okolnosti dozvole. Zahvalni smo na solidarnosti građana, ali molimo za razumevanje i strpljenje dok ne završimo ovu fazu potrage,” izjavio je Danijel Aleksić, predstavnik Gorske službe spasavanja.

Ovaj događaj nije samo pokazao koliko je zajednica spremna da se okupi u trenucima krize, već i naglasio važnost brze reakcije i koordinacije svih službi u potrazi za nestalima. Dok sati prolaze, nada za pronalazak male Danke ostaje visoka, a njen nestanak ostaje u fokusu pažnje ne samo lokalnih medija, već i šire javnosti.

Dok pratimo razvoj situacije i zajedno se nadamo pozitivnom ishodu, važno je da ostanemo ujedinjeni i podržavamo napore svih koji su uključeni u potragu. Pomoć u ovakvim trenucima pokazuje snagu i empatiju cijele Srbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *