Mališan prodaje krofne da spasi život bolesnoj majci

Mališan prodaje krofne da spasi život bolesnoj majci

338

Na društvenim mrežama pojavila se dirljiva fotografija mališana koji na ulici prodaje krofne i peciva kako bi prikupio sredstva za liječenje svoje oboljele majke.

“Mališan se bori za majku da preživi od raka. Kad to vidim, duša me zaboli. Ko može neka pošalje 1661 na 3030”, napisali su Beograđani u opisu slike koja je brzo postala viralna.

Njegova majka, Branka, nedavno je gostovala na Kurir televiziji gdje je otvoreno pričala o svojoj bolesti. Iako je operisana, tumor nije u potpunosti uklonjen, te se nastavilo sa hemioterapijom i zračenjem X nožem. Branka se hrabro bori s bolešću već dvije godine i nastavlja svoju borbu, ali joj je sada potrebna pomoć.

 

“Dugo prije nego što mi je postavljena dijagnoza, tri i po godine ranije, imala sam tipične probleme sa išijasom. Imala sam bolove u nozi i tako se to završavalo. Odete kod ljekara i dobijete nešto da vam bolovi prođu. Uz to idete malo u šetnje i na vježbe. Periodi između tih situacija su bivali sve kraći, a poklopili su se sa periodom pandemije korone kada su bolnice bile u kovid sistemima. Niste imali mogućnost da odete negdje osim ako nije hitan slučaj”, kazala je tada Branka.

“Dragi prijatelji. Želim svima da se zahvalim na nesebičnoj podršci! Novac je sakupljen, idemo u Nemačku! Hvala od srca”, napisala je Branka u objavi na Fejsbuku.

Saznala od čega boluje nakon godina bolova

Sa bolovima se borila više godina, ali je tek 2022. saznala sa čime se zaista bori. Nakon specijalističkog pregleda uočena je promjena u omotaču išijadikusa za koju je procijenjeno da je benigna. Iste godine učinjeno je operativno liječenje, ali tumor nije mogao biti u potpunosti otklonjen nakon čega je započeto liječenje hemoterapijama i zračenje x nožem

Prošle godine došlo je do recidiva bolesti nakon čega je učinjena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja cijelog tumora.

U decembru iste godine uočene su metastatske promjene na plućima koje su zračene x nožem, a uočene su promene i u karlici. Analize biopsije poslate su na kliniku u inostranstvu gdje je planiran nastavak liječenja imunoterapijama u obliku peptidne vakcine.

“Tri i po godine sam imala bolove, pre nego što sam dobila konačnu dijagnozu. Tako da, tri i po godine su bili bolovi, ali nisu bili jednaki, nisu bili ni jednake dinamike, ni intenziteta, to se sve više pojačavalo i onda u nekom trenutku prosto neminovno je došlo do toga da je moralo na ovaj ili onaj način da se otkrije, jer su već bolovi bili nemogući. Mislim, samo mesto tumora je neverovatno i jedinstveno, i onda je potpuno prirodno da nikom od lekara nije ni palo na pamet da tu uopšte traži tumore, jer prosto nisu ranije imali sličnih iskustava, nije bilo takvih slučajeva”, ističe Branka.

Vakcina koju treba da primi u Njemačkoj pravi se od tkiva tumora koji je napao njeno tijelo, a koji je uzet tokom biopsije. Kada se napravi vakcina, u narednih godinu dana, Branka mora da ide u kliniku deset puta u roku od godinu dana gdje će primati doze.

Njen sin, odlučan u namjeri da pomogne svojoj majci, svakodnevno stoji na ulici prodajući krofne i peciva, ne bi li prikupio potrebna sredstva za njeno liječenje. Njegova priča je dirnula mnoge, a apel za pomoć širi se društvenim mrežama.

Pomoć u Srbiji za Branku Dejanović, uplate su za sada stopirane jer su prikupljena sredstva

slanjem poruke 1661 na broj 3030, ili uplatom na žiro račune

Dinarski račun: 160-6000001908591-89

Devizni račun: 160-6000001909735-52
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *