Mediji javljaju– SPP i SDA pregovaraju u Sjenici

Mediji javljaju– SPP i SDA pregovaraju u Sjenici

762

Sandžak Press elektronski mediji blizak Muameru Zukorliću javio je da SDA i SPP vrše pregovore u Sjenici. Tekst vam prenosimo u cjelosti.

“Kako saznajemo od izvora u Sjenici, SPP i SDA privode kraju pregovore za formiranje vlasti. Naš izvor ističe da će jedna od stranaka da dobije mjesto predsjednika opštine, a drugoj će da pripadne 60% vlasti. S obzirom da je većina ozloglašenih kriminalca koji su gravitirali u Opštini Sjenice, odlaskom Hazba Mujovića, prešla u SDP, ovaj dogovor se smatra kao naprirodniji.

U sklopu dogovora je pitanje džamija koje su 2007. godine otuđene u Sjenici i već je dogovoreno da će se zajedničkim snagama vratiti jedinstvo Medžlisa IZ u Sjenici i da će sve džamije biti pod jedinstveni sistem Islamske zajednice.

Saznajemo da je na pregovorima u Sjenici bilo spomena i u vezi dogovora oko Bošnjačkog nacionalnog vijeća, zajedničkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije, kao i oko cjelokupne obnove bošnjačkog nacionalnog i duhovnog jedinstva u Sandžaku. Izvoru nije poznato da li se i u drugim gradovima Sandžaka vrše pregovori.”
One thought on “Mediji javljaju– SPP i SDA pregovaraju u Sjenici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *