Mehmed Čalaković: Tutinski genije koji osvaja sve pred sobom

Mehmed Čalaković: Tutinski genije koji osvaja sve pred sobom

3372

U ponosnom Tutinu, srce Sandžaka otkucava jače zahvaljujući jednom izuzetnom dječaku. Mehmed Čalaković, đak osnovne škole „Rifat Burdžović Tršo“, proslavio je stotu godišnjicu škole svojim neverovatnim dostignućima, zaradivši titulu najboljeg đaka u poslednjih sto godina.

Već od trećeg razreda, Mehmed se isticao na školskim takmičenjima, dominirajući u oblastima matematike, geografije, hemije, i bosanskog jezika. Njegova prošlogodišnja pobjeda na opštinskim i regionalnim takmičenjima iz svih predmeta na kojima je učestvovao samo je predigra za njegov uspjeh na republičkom nivou. Među hiljadama vršnjaka širom Srbije, Mehmed je osvojio prvo mesto iz hemije, drugo iz geografije i treće iz matematike.

“Pripremao sam se, kontinuirano sa svojim nastavnicima, profesorima i roditeljima. Tim trudom i radom sam uspeo da postignem ovaj rezultat. Na takmičenja sam počeo da idem od trećeg razreda, tada me povela učiteljica Ajša Ukić i od tada se stalno pripremam za takmičenja. Znači da se radom i trudom može sve postići i da treba da što više želimo da postignemo neke stvari i, uspećemo nekad“, kaže Mehmed.

Mehmedova tajna leži u radu i zalaganju, uz neprocenjivu podršku nastavnika i roditelja. Bez obzira na predmet, Mehmed pristupa sa jednakom strašću i posvećenosti, dok njegovi roditelji predstavljaju njegovu najveću podršku i inspiraciju.

Pored akademskih dostignuća, Mehmed je i primer da se uz pravilan balans može naći vreme i za druženje, sport, igru i zabavu, dok istovremeno postiže vrhunske rezultate u školi.

Mehmed Čalaković je više od običnog đaka; on je simbol posvećenosti, truda i neizmernog potencijala koji inspiriše svoje vršnjake da veruju u sebe i svoje snove. “Trudite se i uspećete u onome što želite,” poručuje Mehmed, dok iz Tutina stiže poruka o mladiću koji ne samo da obećava kao budući naučnik, već i kao čovek velikog srca i karaktera.

Izvor Snews / Sandžak Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *