Meho Mahmutović se vratio na posao, konkurs za specijalizacije poništen

Meho Mahmutović se vratio na posao, konkurs za specijalizacije poništen

1019

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović vratio se danas na posao nakon nešto više od mjesec dana odsustva zbog zdravstvenih problema, saznaje radio Sto plus.

Njemu je pozlilo 30. juna, nakon posjete premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Novom Pazaru, tokom koje je grupa građana, nezadovoljna stanjem u toj zdravstvenoj ustanovi, velikim brojem obolelih i preminulih od kovida19, tražila njegovu ostavku.

On je, prema nepotvrđenim informacijama, imao srčane tegobe, a liječio se u Beogradu.

Odlukom ministra zdravlja Mahmutovića je tokom odsustva mjenjao Mirsad Đerlek koji je imenovan za njegovog zamenika, odnosno, koordinatora te zdravstvene ustanove.

“Ja ću ostati koordinator za kovid pacijente. Mahmutoviću želim da se brzo oporavi, da svi zajedno, kao ekipa, ovo dovedemo do kraja. Mislim da imamo snage, kadrove, opremu i volju da ostvarimo svoj cilj i pobjedimo kovid”, poručio je Đerlek.

Kasnije tokom jutra ispred Dijagnostičkog centra okupilo se desetak lekara Doma zdravlja, obučenih u skafandere, koji su okretanjem leđa izrazili nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da se prijave na konkurs Opšte bolnice za dobijanje specijalizacije.

Upravnik Opšte bolnice Alan Kurpejović rekao je da je sa predstavnicima lekara održan sastanak na kojem je odlučeno da se konkurs poništi, a da se po završetku procesa objedinjavanja Doma zdravlja i Opšte bolnice raspiše novi.

“Očekujemo da se taj proces završi do jeseni i da će tada biti raspisan veliki konkurs za 40 specijalizacija čime ćemo zadovoljiti želje naših mladih kolega da se školuju i usavršavaju, ali i potrebe zdravstvenog sistema u Novom Pazaru”, izjavio je Kurpejović.

U krugu Opšte bolnice bilo i desetak građana koji su i prethodnih dana protestvovali tražeći istinu o obolelim i umrlim od kovida19 u ovom gradu, kao i smjenu odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Oni su na kraju ostavili transparent sa natpisom “Hoćemo čovjeka iz naroda, ne političkog poslušnika” i tekstom člana 115 Zakona o zdravstvenoj zaštiti po kojem direktor zdravstvene ustanove ne smije biti član organa političke stranke.

 

Izvor Radio Sto Plus
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *