Mehović oštro odgovorio Kamešničaninu: Vaše i pristalice SPP se sukobile međusobno ali i sa policijom

740

U Novom Pazaru danas su odjeknule teške optužbe između odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Socijaldemokratske partije (SDP), nakon što je predsednik odborničkog kluba SDA Sandžaka, Merfid Kamešničanin, optužio aktiviste SDP-a za agresivnost tokom gledanja fudbalske utakmice ispred zgrade gradske uprave 18. decembra.

Kamešničanin je izrazio zabrinutost zbog događaja, tvrdeći da su pristalice SDP-a bile naoružane raznim rekvizitima i da je situacija umalo eskalirala u tragediju. U svom govoru, on je pozvao na formiranje anketnog odbora Skupštine Novog Pazara koji bi detaljno razmotrio sve okolnosti tog dana.

“Umalo je došlo do tragedije, a to je sprečeno samo zahvaljujući SDA Sandžaka,” istakao je Kamešničanin, implicirajući da je njegova stranka imala ključnu ulogu u deeskalaciji situacije.

Odbornik SDP-a, Armin Mehović, brzo je odgovorio na optužbe, ističući da postoje video snimci koji jasno pokazuju tok događaja. Prema njegovim rečima, materijali demantuju tvrdnje o agresivnosti i naoružanosti njegovih aktivista, naglašavajući da se na snimcima vidi kako pristalice SDA i SPP sukobljavaju s policijom, ali i međusobno.

“Postoje video snimci na kojima se vidi ko je bio agresivan i ko se sukobio, vidi se ko je napao pripadnike policije,” rekao je Mehović, dodajući da je upotreba uvredljivih termina od strane SDA Sandžaka neprimerena i neprilična za parlamentarnu raspravu.

Ova razmena optužbi između dve stranke dodatno je zaoštrila političke tenzije u Novom Pazaru, pogledajte video ispod snimka.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *