Memić na Skupštini: Odmaklo se u rešavanju pitanja stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom

372

Na današnjoj održanoj skupštini, odbornik Sandžačke demokratske partije i ministar Husein Memić istakao je napredak u realizaciji projekta specijalizovane stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom u Novom Pazaru. Ovaj projekat, kako je najavljeno, dobiće značajan podsticaj dolaskom dr Zorana Vulićevića, renomiranog stručnjaka iz oblasti dečje i preventivne stomatologije.

Prof. dr Zoran R. Vulićević, upravnik Klinike za dečju i preventivnu stomatologiju na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, posetiće Novi Pazar kako bi zajedno sa rukovodstvom Opšte bolnice i Doma zdravlja procenio potrebe za buduću ordinaciju. Očekuje se da će ova poseta rezultirati nabavkom neophodnih sredstava za opremanje ordinacije.

Ministar Memić je dodao da će od septembra biti raspisana i subspecijalizacija, što će omogućiti formiranje dva specijalizovana tima. Ovo je, kako je rekao, deo ispunjenja obećanja ministarke zdravlja dr Danice Grujičić, naglašavajući važnost pristupačne stomatološke nege za osobe sa invaliditetom.

Debata oko ovog projekta nije prošla bez političkih tenzija. Memić je, odgovarajući na kritike SDA Sandžaka, naglasio da problem nedostatka adekvatne stomatološke nege za osobe sa invaliditetom nije nov i da je postojao i tokom prethodnih vlasti. On je istakao da su optužbe za zloupotrebu ovog pitanja u predizbornoj kampanji neosnovane, ističući kontinuiranu posvećenost Sandžačke demokratske partije rešavanju ovog važnog socijalnog problema.

Projekat stomatološke ordinacije za osobe sa invaliditetom u Novom Pazaru simbolizuje važan korak napred u poboljšanju zdravstvenih usluga i inkluziji svih građana u društvene tokove, pokazujući kako politička volja i stručna saradnja mogu rezultirati konkretnim poboljšanjima u zajednici.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *