“Merhamet” i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka dopremili pomoć Sjenici, Priboju i Tutinu vrijednu 45.000 KM

1114

SANDŽAK, 8. juli – Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka dopremili su jučer u popodnevnim satim pomoć vrijednu oko 45.000 KM zdravstvenim ustanovama u Sjenici i Priboju, kao i stanovnicima tih gradova u Sandžaku koji su u dramatičnoj situaciji zbog širenja koronavirusa. Dio pomoći dostavljen je i Tutinu, gdje je „Merhamet“ i proteklog petka uputio pomoć vrijednu oko 40.000 KM.

Zdravstvenim ustanovama dopremljeni su zaštitna gumirana odijela, zaštitna odijela za jednokratnu upotrebu, zaštitni kombinezoni sa kapuljačama, zaštitne kape, hirurške sterilne rukavice, hirurške maske, viziri, sredstva za dezinfekciju, kao i veliki broj maski namijenjenih građanima Sjenice, Tutina i Priboja.

Akciji se pridružio i “Merhamet” Švedske koji je obezbijedio 3.000 KM za nabavku boca sa kisikom.

Zajedničku akciju “Merhameta” i Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka pomogle su brojne institucije i firme iz BiH, među kojima su: “Hercegovinalijek“ Mostar, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Kantonalna bolnica “Dr. Safet Mujić” Mostar, “Farmavita” Sarajevo, “Bosnalijek Sarajevo” i “Mitex” Sarajevo.

Pomoć Sjenici, Priboju i Tutinu dopremili su generalni sekretar HO “Merhamet” MDD Sidik Aždahić, član Upravnog odbora Midhad Brkan i predsjednica “Merhameta” Sandžaka Edina Gegić-Kalač.

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” i Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka nastavljaju akciju prikupljanja pomoći za građane Sandžaka.

Inače, “Merhamet” je 1. juna pokrenuo jednomjesečnu akciju pod nazivom “Pomoć narodu Sandžaka”. Pozivom na humanitarni broj 090 292 001 građani mogu donirati 3,00 KM. Prikupljanje pomoći je omogućeno i putem “Merhametovih” humanitarnih kasa na otvorenom prostoru i na punktovima u svim većim gradovima Federacije BiH. “Merhamet” je otvorio i namjenski račun za ovu akciju:

ZA UPLATE U ZEMLJI:

Račun Vakufske banke broj:1601120000002395

poziv na broj: za uplate u KM 1601030000060886

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA (EUR):

Intermediary Bank:UNICREDIT BANK AUSTRIA AG Vienna 1011

SWIFT CODE:BKAUATWW

Beneficiary’s Bank:VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO

SWIFT CODE: VAKUBA22

IBAN:BA391601030000069907

Beneficiary: HO „MERHAMET“ MDD, Bistrik 2 Sarajevo
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *