Mešihat: Kurban 140 evra, uplate lično ili online, čak i putem PayPal-a!

1193

Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, donio je niz odluka u vezi akcije klanja kurbana, a u cilju sprečavanja širenja zaraze virusa Covid-19.

Mešihat ove godine neće organizovati prijem zaklanih kurbana, kao ni kurbanske kože. Akcija podjele kurbanskog mesa ove godine se neće vršiti na uobičajenim lokacijama. Zbog trenutnog stanja, Mešihat će vršiti dostavu na kućnu adresu.

Rijaset Islamske zajednice Srbije, Mešihat sandžački, organizuje akciju prikupljanja sredstava i organizovano klanje i raspodjelu kurbana. Cijena kurbana iznosi 140 evra.

“Uplatom kurbana pomažete porodice slabijeg materijalnog stanja i mesom snabdijevate učeničke menze sandžačkih medresa” – navode iz Mešihata.

Iz Mešihata su apelovali na vjernike koji praktikuju klanje kurbana u svojim domovima, da se na adekvatan način pobrinu kako za raspodjelu mesa tako i za kurbansku kožu.

Uplate za klanje kurbana u režiji Mešihata se mogu izvršiti direktnom uplatom u Odborima sandžačkih Medžlisa, direktnom uplatom kod imama u džamijama, putem m-banking ili uplatom na tekući račun.

Za uplate iz inostranstva Mešihat je objavio svoj IBAN broj, ali i link za uplatu preko Pejpala, jedne od najpopularnijih svjetskih kompanija za transfer novca.

Izvor: indeksonline
2 thoughts on “Mešihat: Kurban 140 evra, uplate lično ili online, čak i putem PayPal-a!

  1. beg sandzacki

    vama dat pare?? e nazalost nece vam poc za rukom da dobijete pare!! narode saljimo licno kom treba!! sellam

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *