Milosavljević: SDA nije ispoštovalo proceduru, koja se mora primjeniti pri promjeni naziva ulica

548

Šef odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” u Skupštini Novog Pazara Bane Milosavljević izjavio je da su predložili da se na današnjem zasjedanju ne raspravlja o prijedlogu SDA Sandžaka o promjeni naziva ulica u ovom gradu jer nije ispoštovana procedura.

On je u izjavi za radio Sto plus kazao da je Statutom grada i Zakonom o lokalnoj samoupravi jasno propisana procedura imenovanja i promjene naziva ulica i trgova.

“Sve predloge, pre nego što dođu u Skupštinu, mora da razmatra i usvoji Komisija za imenovanje ulica i trgova, da saglasnost daju Bošnjačko nacionalno veće i Savet za međunacionalne odnose, a potom i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. To u ovom slučaju nije ispoštovano”, rekao je Milosavljević.

On je dodao da čak i da je lokalni parlament Novog Pazara usvojio prijedlog SDA Sandžaka o promjeni naziva ulica on ne bi imao pravnu snagu.

Za prijedlog odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” (SNS, SPS, NS, JS i PUPS) da se sa dnevnog reda skine predlog SDA Sandžaka glasali su i odbornici Sandžačke demokratske partije i Sandžačke narodne partije.

Kako nije prošao njihov prijedlog, odbornici SDA Sandžaka, na čelu sa predsjednicom Skupštine Novog Pazara Ifetom Radončić, napustili su sjednicu koja je kasnije prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Nastavak rada zakazan je za 18 časova.

Izvor: Radio Sto plus