Ministar Ljajić osudio napad na Vučićevu porodicu: Društvo da se ujedini u osudi zla

Ministar Ljajić osudio napad na Vučićevu porodicu: Društvo da se ujedini u osudi zla

518

Potpredsjednik vlade Rasim Ljajić osudio je posljednji napad na porodicu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ističući da je krajnje vrijeme da se društvo ujedini bar u osudi zla, ako ne može oko nekih drugih stvari.

“Poslednji napad na porodicu predsjednika Aleksandra Vučića, bez obzira na to da li dolazi od psihopate ili ne, zaslužuje najoštriju osudu cjelokupne javnosti, bila ona poziciona ili opoziciona, građanska ili nacionalna, evropska ili antievropska”, rekao je Ljajić za Tanjug.

On navodi da ne bi trebalo da postoje političke razlike kad je riječ o takvim pojavama, već jasan društveni prezir prema onima koji takve prijetnje upućuju.

“Nažalost, u našoj javnosti se polako, ali sigurno, odomaćuje primitivni psovački diskurs i bojim se da ćemo kao društvo trajno izgubiti bitku na tom polju ukoliko se naviknemo na takvu nenormalnu situaciju”, naveo je Ljajić.

On je istakao da je ovo prilika da cijelo društvo jednodušno iskaže protest prema opasnoj vrsti agresije, kojoj ćemo, ukoliko ne pružimo otpor, svi biti izloženi.

Izvor: Tanjug