Ministar Memić kritikuje prethodnu vlast zbog zanemarivanja kulturnih dobara i najavljuje nove projekte

Ministar Memić kritikuje prethodnu vlast zbog zanemarivanja kulturnih dobara i najavljuje nove projekte

516

Ministar Husein Memić, potpredsjednik Sandžačke demokratske partije, nedavno je na svom Facebook profilu iznio oštre kritike prema prethodnoj vlasti u Novom Pazaru.

U svojoj objavi, Memić je istakao da tamo gdje Sandžačka demokratska partija nije na vlasti, nema komisija ni stručnjaka, jer nema ni projekata niti se išta radi.

**Nedostatak Projekata i Brige za Kulturnu Baštinu**

Memić je u svojoj izjavi naveo da tokom prethodne vlasti nije bilo potrebe za komisijama, jer su “dukati naše baštine u centru grada bili osuđeni na propadanje i nebrigu“. On je naglasio da današnje vlasti revitalizuju važan dio kulturnog blaga i objekte koji treba da služe na ponos svim građanima. Prema njegovim riječima, ovi napori se često koriste za spinovanje i razne interpretacije od strane opozicije.

**Uklanjanje nepodesnih objekata**

U svojoj objavi, ministar je spomenuo i uklanjanje neprimijerenih objekata sumnjive namjene iz gradskog parka.

“Svi u gradu dobro znaju šta se tu nalazilo za vreme prethodne vlasti,” napisao je Memić, dodajući da prethodna vlast ima selektivno pamćenje i selektivan odnos prema kulturnim dobrima.

**Revitalizacija Džephane**

Posebno je istakao revitalizaciju Džephane, koja će postati novi simbol grada sa autentičnim izgledom, zahvaljujući trenutnoj vlasti. Memić je podvukao da to nije rezultat brige prethodne vlasti, već napora sadašnjih vlasti.

**Najava novih projekata**

Memić je zaključio svoju objavu najavom novih velikih projekata koji će uskoro biti realizovani.

“Nastavićemo da ulažemo u Novi Pazar, koji iskreno volimo, koji čuvamo i gradimo za sve nas i za buduće generacije,” poručio je ministar.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *