Ministar Memić sa Arefata uputio bajramsku čestitku

Ministar Memić sa Arefata uputio bajramsku čestitku

509

**Meka, 15. jun 2024** — Ministar Memić je sa svetog mjesta Arefata uputio bajramsku čestitku svim muslimanima, naglašavajući značaj ovog dana i moleći Uzvišenog Allaha za oprost grijeha i zaštitu od svakog zla.

“Molim Uzvišenog Allaha sa ovog svetog mjesta – u najboljem danu u godini, danu kada se Allah spušta na dunjalučko nebo – da nam grijehe oprosti i da nas sačuva svakog zla. Molim Allaha Uzvišenog da sačuva naš grad i našu zemlju od svega lošeg, da nam podari snage da radimo svi zajedno na pomirenju, da sutrašnji Bajram dočekamo u zdravlju i veselju sa svojim najmilijim,” poručio je Memić.

On je posebnu molitvu uputio za braću u Gazi, moleći Allaha da im pomogne i podari snage protiv nepravde koja im se čini.

“Sa ovog svetog mjesta se molimo za našu braću u Gazi, Allah Uzvišeni da im pomogne i da im podari snage protiv zuluma koji im se čini,” dodao je Memić.

Ministar je uputio selame svim hadžijama, posebno onima iz Sandžaka, koji su u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji doputovali u Meku.

“Selamim sve hadžije i molim Allaha dz.š. da im ukabuli hadž, a posebno selamim naše hadžije iz Sandžaka kojih je preko 200 i koji su u svetu Meku doputovali u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji,” zaključio je Memić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *