Ministarka Matić: Ljudi su najveće blago i turistički dragulj Novog Pazara

246

Foto: Senko Župljanin

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem da će to ministarstvo nastaviti da ulaže u turistički razvoj Novog Pazara.

“Ovaj grad ima ogromne potencijale za pozicioniranje kao regionalnog centra na turističkoj mapi Srbije i po svom kulturno-historijskom nasleđu, prirodnim ljepotama i nadaleko čuvenom gostoprimstvu i izuzetno prijatnoj atmosferi”, rekla je Matićeva tokom posete Novom Pazaru.

Zbog toga je važno razvijati ideje i projekte koji će doprinijeti daljem unapređenju infrastrukture, uvođenju različitih turističkih proizvoda, kao i različitih kulturnih i drugih sadržaja, ali i razvijanju novih usluga i pratećih proizvodnih djelatnosti, istakla je Matić, saopćilo je ministarstvo.

Podsjetila da je ministarstvo u prethodnih pet godina za unapređenje turizma u Novom Pazaru izdvojilo 217,3 miliona dinara, od čega je za 10 infrastrukturnih projekata izdvojeno 203 miliona dinara.

Pozvala je predstavnike lokalne samouprave i turističkih organizacija da učestvuju u Programu subvencija za podsticanje razvoja turizma, koje je ministarstvo nedavno pokrenulo.

Biševac je istakao značaj projekta revitalizacije Kule motrilje kao simbola grada za koji je ministarstvo izdvojilo osam miliona dinara, kao i obnove spomenika hrišćanske i islamske kulture za ukupan turistički i privredni razvoj grada.

Ovom prilikom ministarka Matić i zvaničnici obišli su Narodnu biblioteku “Dositej Obradović” u Novom Pazaru koja je rekonstruisana sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, zatim, ambijentalnu celinu Stara čaršija u čijem je sastavu i Kula motrilje, kao i Sinan begovu džamiju i manastir Sopoćane.

Izvor: Tanjug