Mirsad Meko Abdurahmanović: Osnivanje republičkih institucija – značajan rezultat SDP-a

271

Novi Pazar: Revolucija u institucionalnom razvoju!

Mirsad Abdurahmanović, direktor Filijale Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje u Novom Pazaru i član Glavnog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP), istakao je značajan doprinos SDP-a u osnivanju brojnih republičkih institucija u ovom gradu.

“Dolaskom SDP-a na vlast, ono što je bilo nezamislivo za građane Novog Pazara, sada je realnost,” rekao je Abdurahmanović za RTVNP. “Formirane su ključne institucije poput Zavoda za javno zdravlje, Zavoda za zdravstveno osiguranje, Carinske službe, Kliničko-bolničkog centra, Kancelarije fonda za razvoj i druge. Ovo je istorijski uspjeh SDP-a.”

Očekivanja za predstojeće izbore

Abdurahmanović je izrazio uvjerenje u sigurnu pobjedu SDP-a na nadolazećim izborima. “Nije moguće u posljednjih petnaest dana pred izbore promijeniti mišljenje naroda o tome da li ste radili dobro ili loše. Rezultati su vidljivi,” naglasio je. “Grad se u posljednjih deset godina značajno promijenio na bolje u pogledu infrastrukture, institucija, sporta, kulture i drugih oblasti. Sandžačka demokratska partija je ostvarila mnogo, i to će građani prepoznati. Nadam se sigurnoj pobjedi Rasima Ljajića i SDP-a.”

Poruka penzionerima

Abdurahmanović je poručio penzionerima da nemaju razloga za brigu, obećavajući da će penzije nastaviti da rastu uz dodatne kratkoročne mjere pomoći. Njegova izjava odražava opredjeljenje SDP-a za kontinuirano poboljšanje životnih uslova najstarije populacije u Novom Pazaru.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.